Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон няма да поема излишен риск този уикенд

Окон няма да поема излишен риск този уикенд

43
0

Естебан Окон отрече, че след като тимът на Форс Индия спечели 4-ото място при конструкторите и пилотите му отново получиха свобода да се състезават по между си, може да си позволи и повече агресивност.

„Не, не бих направил нищо необмислено. Тимът постигна най-добрия сезон в историята си и съм щастлив от годината, като всяко състезание има значение”, каза Естебан, за когото 2017 г. бе първата пълна в F1 и в нея той направи изключителен сезон, като особено силно впечатли със своето постоянство.

За жалост серията му от завършени състезания бе прекъсната от удара с Грожан в Бразилия. Но Окон не изглеждаше особено разстроен днес. Той обясни, че в F1 всеки ден учиш и се развиваш, и че е доволен от сезона, макар да не е успял да използва всички възможности, които е имал.

Окон заяви, че в момента отношенията му със Серхио Перес са наистина добри, и че се надява това да продължи и през следващия сезон.

„Вярно е, че имахме доста тежък период, но седнахме и говорихме. И мисля че сега работим заедно в отбора и всички са много доволни”, обясни Естебан, който каза още, че е научил важни неща и от тази ситуация.