Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можех да съм и пред Кими, смята Окон; Перес разочарован от квалификацията...

Можех да съм и пред Кими, смята Окон; Перес разочарован от квалификацията си

41
0
Серхио Перес

Серхио Перес получава невероятна подкрепа по време на уикенда за домашния си старт от Формула 1, но и тя не бе достатъчна за по-предна от десета позиция. Съотборникът му във Форс Индия Естебан Окон бе с по-добро класиране – шести на грида.

„Беше страхотна квалификация, наистина съм щастлив”, заяви Окон след сесията. „В петък колата не бе особено лесна за управление, но отборът свърши невероятна работа. Всички и на пистата, и във фабриката се трудиха упорито, за да постигнем необходимото подобрение и усетих разликата. Отборът ми даде наистина силен автомобил, който ставаше все по-бърз с напредване на сесията.”

„Всъщност във финалния си тур в Q3 допуснах малка грешка, така че вероятно можех да съм по-бърз и съответно да се класирам пред [Кими] Райконен. Въпреки това съм наистина доволен. Имаме потенциал за много силен резултат в състезанието.”

Перес призна, че съботата не премина за него така, както му се искаше.

„Бях доста доволен от темпото в Q1, беше обещаващо. Не успяхме обаче да се справим при смяната на условията. Променихме процедурата за загряване на гумите и комфортът ми в кокпита изчезна. Трудно бе да вкарам гумите в работния им прозорец, не бях доволен от баланса и трябва да анализираме станалото.”

„Състезанието ще е предизвикателство, но болидът ни е с добро темпо. Искам да дам на феновете си повод да празнуват. През целия уикенд получавам невероятна подкрепа и те заслужават много повече. Радвам се, че имах възможността да се обърна към хората в началото на сесията. Надявам се утре да им донеса по-силен резултат.”