Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон се надява резултати като този да му осигурят място в F1...

Окон се надява резултати като този да му осигурят място в F1 в бъдеще

49
0

Естебан Окон заяви, че се надява резултат като този в квалификацията за Гран при на Белгия да му осигурят място във Формула 1 и в бъдеще. Пилотът на Форс Индия се класира на 3-а позиция при променилите условия на Спа и записа най-доброто си класиране за сезона на стартовата решетка.

Много е вероятно обаче французинът да загуби мястото си в отбора още преди края на сезона, като се очаква Ланс Строл, който е син на новия собственик на тима Лорънс Строл, да го замени за следващото състезание за Гран при на Италия.

Според последните информации Ланс, който в момента кара за Уилямс, ще бъде в базата на Форс Индия във вторник другата седмица, за да му бъдат взети мерки за седалка. А това означава, че Окон или Перес ще трябва да освободят едното място. Мексиканецът изглежда е в по-силна позиция заради спонсорите си.

„Знаете, че бъдещето ми не е ясно в момента, каза Окон. – Не знам къде ще се състезавам догодина и какво ще правя. Единственото нещо, което мога да направя сега, е да се представям добре на пистата. Ако вършиш добра работа във Формула 1, другите отбори няма да те изпуснат.“

В тази връзка Хамилтън и Фетел подкрепиха Окон относно това, че той има място във Формула 1 и в бъдеще, като Люис каза, че несигурното такова на Естебан показва, че може би структурата на спорта е сбъркана.

„Много съм щастлив да чуя това, отвърна Естебан. – Искам да се състезавам през следващата година и правя всичко за това. Работя много здраво всеки ден. Да чуя тези страхотни неща от двама шампиони е страхотно. Аз съм ръководен от Мерцедес и те взеха някои страхотни решения за мен в миналото. Сигурен съм, че и сега ще стане същото.“

Другият пилот на тима Перес също се представи страхотно и се нареди 4-и. Той призна, че е имал късмет, тъй като опитвайки се да запише обиколка със сликове на вече мокрото трасе в Q3, допусна грешка на завоя Червената вода и едва не катастрофира. След това с интермедия направи много добри обиколки, но няколко секунди не му достигнаха да започне още една, в която той имаше възможност да подобри значително времето си.

„Беше много хаотична квалификация, каза Серхио. – Опитах е да направя обиколка със сликове, когато пистата още не беше толкова зле. Усещах, че ако първият и вторият сектор са като в загряващия му тур, ще мога да се справя. Но условията ставаха все по-лоши и обиколката беше провал. Късметлия съм, тъй като на Червената вода имах много опасен момент. Когато изпуснеш колата в него обикновено катастрофираш. При мен не се случи така.“