Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон ще получи още възможности да кара в тренировките

Окон ще получи още възможности да кара в тренировките

32
0

Резервният пилот на Рено Естебан Окон ще получи още възможности да кара за тима в свободните тренировки до края на сезона. Французинът участва в първата свободна сесия за Гран при на Испания миналия уикенд на пистата Каталуня, заменяйки в кокпита Джолион Палмър.

Денят му обаче не мина гладко, след като имаше проблеми с батерията, а освен това спука и гума. Окон участва вчера и в първия ден от тестовете в Барселона, като този път всичко беше наред и той навъртя 105 обиколки.

„Да, знам, че ще имам още шансове да карам в тренировките и знам колко ще бъдат. Но не мога да ви кажа колко точно ще са, заяви Окон пред Аутоспорт. – Още и не е решено дали ще замествам Палмър или Магнусен.” Днес Естебан пък прави изпитания и за екипа на Мерцедес.

„Важно беше за тима да направя много обиколки, заяви още Окон. – Добре е, че най-после успях да покрия прилична дистанция. Това е голяма възможност за мен. Работя върху това да си осигуря място за следващия сезон. Не знам дали ще се случи, но това е целта ми.”

Друг от изпитателите на тима Никола Латифи ще участва поне в една тренировъчна сесия до края на сезона. Същото важи и за Сергей Сироткин, който вече кара на тренировките в Сочи.