Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Ботас е пилот на Мерцедес, Маса ще го замени в Уилямс

Официално: Ботас е пилот на Мерцедес, Маса ще го замени в Уилямс

64
0

Валтери Ботас ще е пилот на Мерцедес за 2017 г., обявиха официално от тима. Финландецът ще замени в отбора отказалия се от спорта Нико Розберг и ще бъде съотборник на Люис Хамилтън. Ботас бе пилот на Уилямс до 2016 г. и дори подписа нов договор с тима, но след решението на Розберг, от Мерцедес се насочиха именно към него в търсенето на достоен заместник на Нико. Според BBC договорът на Валтери е за 1 година с опцията за удължаването му.

„Отдавна мечтая да карам за тим като Мерцедес, заяви Ботас в интервю за медиите във фабриката на тима в Бракли. – Това определено е сбъдната мечта за мен. Горд съм, че съм част от този отбор с такава страхотна история. Изключително е, че ще карам болида на Сребърните стрели тази година. Нямам търпение да започна работа.”

От Уилямс пък обявиха, че Ботас ще бъде заместен от Фелипе Маса, който ще остане в спорта още една година, въпреки че през септември 2016 г. обяви оттеглянето си от F1. Той ще си партнира с дебютанта Ланс Строл.

„Много съм щастлив от възможността да се върна в Уилямс, заяви Маса, който ще кара в своя 15-и сезон във Формула 1. – Винаги съм имал намерение да се състезавам някъде през 2017 г., но Уилямс е отбор близо до моето сърце и аз уважавам всичко, което екипът се опитва да постигне.

Валтери има страхотна възможност и му пожелавам всичко най-добро в Мерцедес. Когато ми предложиха възможността да помогна на Уилямс за 2017 г., усещах, че това е правилното нещо, което трябва да направя. Не съм загубил нищо от моя ентусиазъм и съм изключително мотивиран да се върна и да карам FW40.”