Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Гасли ще кара за Торо Росо вместо Квят на Сепанг

Официално: Гасли ще кара за Торо Росо вместо Квят на Сепанг

22
0

Екипът на Торо Росо обяви официално, че резервният пилот Пиер Гасли ще направи своя дебют във Формула 1 за екипа от Фаенца в Гран при на Малайзия.

Французинът ще кара на мястото на Данил Квят с номер 10 и ще бъде съотборник на Карлос Сайнц. От тима обявиха, че Квят остава част но тима, но искат да дадат шанс на младия Гасли да покаже качествата си и да натрупа опит.

По думите на спортния шеф на Торо Росо Франц Тост, понижаването на руснака идва и в резултат на разочароващото му представяне в последните няколко състезания. В последната надпревара в Сингапур той се удари в стената и отпадна.

Първоначалните слухове бяха, че Гасли може да замести Карлос Сайнц, ако испанецът се договори да кара за Рено още от тази година. Сайнц обаче сключи контракт за следващия сезон и ще изкара годината в Торо Росо.

„Искам да благодаря на всеки, който ми помогна в кариерата ми в автомобилния спорт да стигна до този шанс, и особено на Ред Бул, доктор Хелмут Марко и Скудерия Торо Росо. Това е страхотна възможност, каза Гасли.

– Ще дам най-доброто от себе си да се представя на ниво в следващите състезания. Чувствам се максимално готов и подготвен за предстоящото предизвикателство.“

Смята е, че Гасли ще кара в и в Гран при на Япония, а след това за старта в Остин зад волана ще бъде отново Квят, тъй като уикендът съвпада с този на Гасли в шампионата на Super Formula.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter