Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Ландо Норис подписа нов договор с Макларън

Официално: Ландо Норис подписа нов договор с Макларън

1408
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис подписа нов договор с Макларън, съобщиха официално от тима от Уокинг. В информацията се съобщава, че споразумението е „дългогодишно“, но не се уточнява за какъв период.

„Чувството, че ще остана в екип с цвят папая, е страхотно“, коментира Норис

„Аз пораснах с Макларън и се чувствам у дома си в отбора. Екипът е като семейство за мен. Пътешествието ни досега бе вълнуващо. Имахме и добри, и лоши моменти. Но миналият сезон показа желанието ни да се върнем в челото на грида.“

„Работата, която Зак [Браун], Андреа [Стела] и целият отбор свършиха през последната година бе невероятна. Уверен съм, че с Макларън ще се борим за победи. Вълнувам се, че тепърва ще създадем повече невероятни спомени. Ще продължа да работя упорито като всичко останали в тима още няколко години“, добави Норис.

Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун си бе поставил за цел да постигне ново споразумение с Норис и го стори още в началото на годината.

„Радвам се, че ще продължим да работим с Ландо в предстоящите сезони. Пътешествието ни през последните шест години бе невероятно. Той демонстрира страхотна отдаденост и желание отборът да върви напред и Макларън да се върне в челото на грида.“

„Видяхме колко важна роля изигра Ландо по време на миналия сезон. Нямам търпение да вземем още много подиуми“, каза Браун

Шефът на Макларън в F1 Андреа Стела също изрази удовлетворение, че ще продължи да работи с Норис и след 2025 г. 24-годишният пилот подписа преди две години – през 2022 г. – договор до края на 2025 г., който сега на практика удължава.

„Новият контракт демонстрира увереността, която имаме един в друг. Ландо израсна много като пилот и личност от момента, в който се присъедини към Макларън през 2017 г. Той бе забележителен през миналия сезон. Изигра важна роля за прогреса ни и спечели 7 подиума с редица фантастични карания“, отбеляза Стела.

Шефът на Макларън в Гран при допълни, че Норис и Оскар Пиастри са пилотски тандем, който е много важно част от работата на отбора.