Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Ланс Строл ще кара в Гран при на Бахрейн

Официално: Ланс Строл ще кара в Гран при на Бахрейн

1045
0
Ланс Строл
Ланс Строл; снимка: Астън Мартин

Ланс Строл ще кара през уикенда за Гран при на Бахрейн, съобщи официално тимът на Астън Мартин. Участието на канадския пилот бе поставено под въпрос заради контузия, получена при колоездачен инцидент през седмицата преди предсезонния тест на F1.

„Беше разочароващо да не участвам в предсезонните тренировки. Като се има предвид контузията на китката ми обаче, заедно с отбора решихме, че е по-добре да се съсредоточа върху възстановяването си, за да съм готов за предстоящия състезателен уикенд и дългия сезон след това“, коментира Строл.

„Беше абсолютен малшанс. Колелото на велосипеда ми пропадна в дупка. За щастие контузиите не бяха твърде тежки и сериозни. Лека операция фиксира травмата на дясната ми китка много бързо. След това работих изключително упорито, за да сме сигурни заедно с тима, че ще мога да се състезавам този уикенд.“

„Бих искал да благодаря на цялата общност във Формула 1 за подкрепата и вниманието, както и на отбора за помощта при възстановяването ми. Сега съм готов да се концентрирам върху състезателния уикенд. Нямам търпение“, каза още Ланс Строл

От Астън Мартин допълниха, че резервните пилоти на екипа Фелипе Другович и Щофел Вандоорн ще са готови ако има нужда от тях. Изборът на отбора за заместник в случай, че Ланс Строл не бе могъл да се върне, бе Другович.

За контузиите на Ланс Строл се носеха слухове, че са сериозни и заради тях може да пропусне дори повече от едно състезание. Той бе на консултация при известния между пилотите от MotoGP доктор Хавиер Мир. Лекарят е специалист по подобни травми. В началото на тази седмица канадецът отлетя от Испания за Великобритания, за да провери заедно с тима си дали ще може да кара.

2023 година ще е седми сезон за Ланс Строл във Формула 1. След две години в Уилямс (2017-2018) той отива в Рейсинг Пойнт. Отборът по-късно е купен от баща му Лорънс Строл и превърнат в заводски екип на Астън Мартин.