Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проверяват дали Строл е в състояние да кара в симулатора на Астън...

Проверяват дали Строл е в състояние да кара в симулатора на Астън Мартин

1021
0
Ланс Строл
Ланс Строл; снимка: Астън Мартин

Ланс Строл отлетя от Испания за Великобритания рано сутринта, за да опита да кара на симулатора на Астън Мартин в Силвърстоун. Канадският пилот е с травма на китка след инцидент с велосипед по време на тренировка през седмицата преди предсезонния тест във Формула 1. Той бе заместен в изпитанията от Фелипе Другович. Бразилецът ще кара и в първите кръгове от състезателната година, ако Строл не е в състояние да се справи.

По време на изпитанията в края на миналата седмица в Бахрейн въпросът дали ще кара Строл в първия старт за годината

В някакъв момент се заговори за първите надпревари. Не стана ясно дали иде реч за първите две или повече състезания. Имаше и слухове каква точно и колко тежка е контузията на Строл.

Според информация на racingnews365.com инцидентът е станал в Михас, Малага. Неназован източник е заявил, че Строл е с контузии на дясната ръка и китка, които могат да наложат определяна като лека операция. Дори такава хирургическа интервенция обаче може да е причина пилотът да пропусне поне два старта.

От Астън Мартин заявиха, че ще направят всичко възможно Ланс Строл да кара в Бахрейн. Отборът е готов да даде шанс на канадеца. От тима обаче потвърдиха, че ако Ланс все пак не е в състояние да участва, в неговия кокпит пак ще е Другович.

Представянето на Астън Мартин през първия състезателен уикенд за сезон 2023 във Формула 1 се очаква с особено голям интерес. Темпото на AMR23 по време на тестовете бе такова, че предизвика вниманието на наблюдатели и съперници

От Мерцедес посочиха, че според техните изчисления тимът от Силвърстоун може да е дори втори в разпределението на силите. В Ред Бул също отбелязаха добрата скорост, особено когато зад волана е Фернандо Алонсо. Шефът на екипа Майк Крак обаче предупреди, че предсезонните тренировки не могат да се използват за някакви сериозни изводи. Той бе категоричен, че тимът ще продължи да работи по набелязаната си програма без да се разсейва от приказките наоколо.