Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Рикиардо напуска Макларън в края на сезон 2022

Официално: Рикиардо напуска Макларън в края на сезон 2022

3592
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Даниел Рикиардо ще напусне Макларън в края на сезон 2022, съобщиха официално от тима. Потвърждава се, че двете страни са постигнали прекратяване договора на пилота по взаимно съгласие.

2022-ра е вторият сезон на австралийския пилот в тима от Уокинг. Той спечели с Макларън миналогодишната Гран при на Италия.

„За мен бе привилегия да съм част от семейството на Макларън Рейсинг през последните два сезона, но след няколко месеца дискусии със Зак [Браун] и Андреас [Зайдл] решихме да прекратим договора ми по-рано. Разбрахме се да се разделим в края на този сезон“, коментира Рикиардо

„Скоро ще обявя плановете си за бъдещето. Независимо от това накъде ще поеме пътят ми, не съжалявам за нищо. Гордея се с усилията и работата си за Макларън и особено с победата на Монца. За мен бе удоволствие да се трудя с всички и в Уокинг, и на пистата. Ще дам всичко от себе си през остатъка от настоящия сезон. Никога не съм бил по-мотивиран да се състезавам и да съм част от спорта, който обичам толкова много.“

Андреас Зайдл благодари на Рикиардо за отдадеността и приноса му към екипа.

„Той винаги е готов да се бори, положително настроен и помогна на целия ни отбор да върви напред. Никога няма да забравим успеха на Монца, който даде такъв огромен тласък на тима ни. Все още водим важна битка в шампионата при конструкторите и ще продължим работата си заедно с Даниел и Ландо [Норис]“, допълни шефът на Макларън в F1.

Зак Браун отбеляза, че е било удоволствие да работи заедно с Рикиардо.

„Не е тайна, че се надявахме да постигнем повече заедно. Желаем му всичко най-добро в бъдеще. Да се насладим на останалата част от сезона“, добави главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг.