Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Зайдл напуска Макларън и става CEO на Заубер, Андреа Стела е...

Официално: Зайдл напуска Макларън и става CEO на Заубер, Андреа Стела е новият шеф на тима от Уокинг

1856
0
Андреа Стела, Зак Браун
Андреа Стела и Зак Браун; снимка: Макларън

Андреас Зайдл напуска Макларън, съобщиха официално от отбора от Уокинг. На неговото място е повишен Андреа Стела. Новината идва часове след появата на информацията, че немският инженер е на път към Заубер/Ауди и официално оповестеното напускане на Фредерик Васьор от Хинвил. Веднага след съобщението на Макларън от Заубер потвърдиха, че Зайдл е новият главен изпълнителен директор на швейцарския екип.

Андреа Стела досега бе изпълнителен директор, отговарящ за състезателната програма на Макларън. Той е в тима от 2015 г., като дойде в Уокинг след 15 години с Ферари

„Радвам се, че Андреа Стела ще е новият тим шеф и ще води програмата ни в F1“, каза CEO-то на Макларън Рейсинг Зак Браун.

„Той е много талантлив, опитен и уважаван член на отбора ни. Повишението му е страхотен пример за това какви хора се трудят в тима ни. Работата с Андреас бе удоволствие. Той бе прекрасен ръководител и изигра страхотна роля в плановете ни за възстановяване и напредък. Благодаря му за откритостта по време на този процес“, допълни Браун.

Стела коментира, че за него е привилегия да поеме поста и е благодарен за оказаното му доверие.

„Реалисти сме по отношение на това колко работа ни предстои, за да вървим напред. Окуражен съм от факта, че ще го сторим с екип, съставен от талантливи и опитни хора с огромен дух и страхотна отдаденост“, добави той.

Андреас Зайдл сподели, че е постигнал някои добри резултати с отбора и винаги ще пази хубави спомени от времето си в Макларън

„Тимът върви по страхотен път. Благодаря на всички за подкрепата, доверието и отдадеността. Желая на Андреа и отбора всичко най-добро. Страхотно е, че ще съм част от Заубер от януари. Познавам екипа от времето, когато работих там и живях в Хинвил в продължение на четири години. Имаме амбициозни цели и ще се трудим упорито да ги постигнем“, каза още Зайдл.