Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Даниел Рикиардо отива в Макларън от 2021 г.

Официално: Даниел Рикиардо отива в Макларън от 2021 г.

3459
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Спас Генев

Тимът на Макларън обяви официално, че е подписал договор с Даниел Рикиардо, а Карлос Сайнц напуска екипа от Уокинг. Договорът е за няколко години, но не се уточнява за колко точно.

„Привличането на Даниел е още една стъпка напред в дългосрочния ни план и заедно с Ландо ще даде нов тласък на отбора. Това е добра новина за екипа, партньорите и разбира се, феновете ни”, коментира главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун.

„Искам да изкажа благодарност на Карлос за отличната работа, която вършеше в Макларън. Той е истински отборен играч и му желаем всичко най-добро в бъдеще.”

Шефът на Макларън в F1 Андреас Зайдл допълни, че Рикиардо е доказан победител

„Неговият опит, отдаденост и енергия ще са ценен принос за Макларън и мисията ни да се върнем в челото на колоната. Вярвам, че с Даниел и Ландо [Норис] като съотборници разполагаме с двама пилоти, които ще вълнуват феновете и ще помогнат на отбора да расте.”

„Карлос е истински професионалист – с него е удоволствие да се работи. Късмет в следващия етап от кариерата му, след като напусне Макларън”, допълни Зайдл.

От Рено пуснаха изявление на шефа на екипа Сирил Абитебул

„В нашия спорт и особено в настоящата необикновена ситуация взаимното доверие, единство и отдаденост са жизненоважни ценности за един заводски тим. Убеден съм, че сезон 2020 ще ни позволи да постигнем много заедно. Амбициите и стратегията на отбора на Рено остават непроменени.”

Самият Рикиардо написа, че е изключително благодарен на Рено, както и че тепърва им предстои работа.

„Невероятно съм благодарен на екипа и начина, по който бях приет. Но ние още не сме приключили и нямам търпение тази година да се върна на грида. Следващата глава още не е започнала, затова нека приключим силно настоящата! Благодаря.”