Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: LG Electronics спонсор на Формула 1

Официално: LG Electronics спонсор на Формула 1

36
0

LG Electronics ще бъдат новият технологичен партньор на Формула 1, като двете страни са сключили няколкогодишно споразумение, което влиза в сила от януари 2009 година.

Фирмата за електроника ще отговаря за всякакви електронни продукти, мобилни телефони и пренос на информация. Освен това логото им ще бъде на системата за лайв тайминг.

“LG представлява лидер в тази област, като тя е пионер в иновативните технологии и качественото им „пакетиране”, което е именно идеята и на Формула 1” – каза шефът на Формула 1, Бърни Еклестън. „Имаме толкова много общо. Изключително съм въодушевен от факта, че ще започнем съвместна работа, като очаквам с нетърпение технологичните решения, които те ще представят.”

Дермот Боден, маркетингов директор на LG, каза, че сделката е голям успех за компанията, като вярва, че това е отлична инвестиция дори в условията на настоящата финансова криза.

„Формула 1 представлява абсолютният връх в технологичните иновации, като това е и нашата визия за марката LG Electronics” – каза той.

„Знаем отлично, че силните усещания и „електричеството” във Формула 1 ги няма в никой друг спорт. Ние в LG усещаме същата страст и енергия.”

„При днешния икономически климат всички организации трябва да действат доста стратегически със своите разходи. Ние в LG не можем да си представим по-важна инвестиция за марката ни.”

След като внимателно разгледах маркетинговите възможности и тези за спонсорство, съм убеден, че именно това вълнуващо партньорство ще подобри много глобалните имиджи и на двете организации в дългосрочен план.”