Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Малдонадо и Грожан в Лотус за 2014 г.

Официално: Малдонадо и Грожан в Лотус за 2014 г.

19
0
Пастор Малдонадо

Екипът на Лотус потвърди официално, че Пастор Малдонадо и Ромейн Грожан ще са пилоти на тима през следващия сезон във Формула 1.

28-годишният венецуелец обяви по-рано, че напуска Уилямс в края на сезона, но решението къде да кара по-нататък в кариерата си отне повече време. Той има 58 участия в Гран при, като през 2012 г. спечели полпозишъна и победата в Гран при на Испания.

Грожан кара в Лотус от началото на 2012-та, като преди това бе в екипа (като Рено) за последните седем старта през 2009 г.

За нас е огромно удоволствие да потвърдим, че ще продължим да работим с Грожан и догодина. Той наистина използва максимално невероятния си талант през втората половина на сезон 2013 г. и ще бъде фантастична придобивка за нас през 2014-та. Пастор Малдонадо ще се присъедини към Ромейн. Познавам го, откакто кара за ДАМС в световните серии Рено през 2005 г. Ясно е, че Пастор притежава темпото и потенциала, демонстрирани посредством титлата му в GP2 и силни надпревари с екипа на Уилямс. Убедени сме, че ще успеем да създадем правилната среда, за да му дадем възможност да се представя на ниво на пистата. Вярваме също така, че сме намерили добри решения на предстоящите предизвикателства. Вярваме, че с Ромейн и Пастор Лотус ще поднесе някои изненади догодина – коментира шефът на тима Ерик Булие.

Грожан заяви, че е щастлив от потвърждаването на позицията му, както и че изминалият сезон бе изключително удовлетворяващ за него.

Работим добре заедно, знам, че всички в Енстън са мотивирани да продължат битката за всяка точка. Вълнувам се за колата за следващия сезон и нямам търпение да започна предсезонните тестове преди да тръгнем за Австралия и първото състезание от сезона – допълни той.

Малдонадо сподели, че за него е фантастична възможност да се присъедини към Лотус:

Не е тайна, че исках смяна на екипа, за да продължа напред в кариерата си във Формула 1 и Лотус ми предложиха най-добрия вариант да съм конкурентоспособен догодина. Правилата и автомобилите ще се променят значително, така че моментът е много подходящ за нов старт. Нямам търпение да се състезавам в черно-златния болид – каза още венецуелецът.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.