Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Маруся с двигатели Ферари през 2014 г.

Официално: Маруся с двигатели Ферари през 2014 г.

38
0
Маруся

Екипът на Маруся е сключил дългосрочен договор с Ферари за доставка на двигатели. Това бе обявено официално от руско-британския отбор в днешния ден. Освен новите турбо агрегати, допълнени със системите за възвръщане на кинетичната енергия, екипът ще получава от Маранело и скоростни кутии. Сделката предизвиква огромна радост и надежда в екипа на Маруся, както може да се разбере от пресизявлението на отбора.

„Ние ще спечелим не само от това, че ще получаваме силови агрегати от най-успешният производител в историята на Формула 1“, обяснява управляващият директор Анди Уеб в изявлението. „Сделката с Ферари е и потвърждение за нашето дългосрочно бъдеще в спорта и ще ни позволи да преследваме своите дългосрочни цели.“

В договорът са включени доста аспекти на съвместна работа, не само в техническо отношение. Доказателство за това е и договорът с Жул Бианки, който е кадър на Академията на Ферари за млади пилоти.

Анди Уеб не пропуска да благодари на Косуърт, които снабдяват отбора с двигатели през този сезон. Така раздвижването на пазара за двигатели вече навлиза в последната си фаза след като вече стана ясно, че Торо Росо и Уилямс ще сменят доставчиците си от следващия сезон (отбора от Фаенца ще получава агрегати Рено, а този от Гроув – Мерцедес). Макларън пък ще се раздели с Мерцедес в края на 2014 г. и ще започне да получава силови агрегати от Хонда.