Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Мерцедес привлича Коста и Уилис

Официално: Мерцедес привлича Коста и Уилис

52
0
Рос Браун

Слуховете носещи се дълго време из падока вече получиха потвърждение. Мерцедес обяви официално, че подсилва техническия си екип с две добре познати в Гран при имена – Алдо Коста и Джеф Уилис. Това бе съобщено днес чрез съобщение до масмедиите. Уилис ще започне работа още на 17 октомври като технологичен директор, докато Коста, който бе технически директор във Ферари преди да напусне в началото на 2011 г., ще се появи в Бракли на 1 декември и ще изпълнява ролята на шеф на конструкторския отдел. Двамата ще докладват директно на техническия директор Боб Бел.

Коста, за когото от доста време се носеха слухове, че ще се присъедини към своя бивш колега във Ферари, Рос Браун, ще бъде отговорен за дизайна и развитието на колата. Уилис пък ще отговаря за аеродинамиката, динамиката на болида, контролните системи и симулациите. Британецът добре познава отбора, защото в периода 2001 до 2006 г. той бе технически директор в Бракли, когато екипа носеше името БАР. Той бе и един от архитектите на възхода в Хонда. От 2007 до 2009 г. бе технически директор в Ред Бул, а в последствие бе на работа в HRT и Колин Колес.

„Радвам се изключително много да съобщя, че Алдо и Джеф ще подсилят Мерцедес“, съобщи шефът на отбора Рос Браун. „Джеф е един изключителен инженер с повече от 20 години опит във Формула 1. Много съм доволен, че ще можем да започнем съвместната си работа още през следващия месец. Със Алдо пък съм работил в тясно сътрудничество много години. Знам много добре какво може той, за негова решимост и отдаденост към работа. Смятам че и двамата ще допринесът много за отбора.“

Браун е убеден, че новите попълнения ще тласната напред отбора.

„Това е едно огромно предизвикателство за всички нас, да изградим един отбор, способен да изпълни високите изисквания, които нашата марка поставя. Затова създаването на силен технически отдел под ръководството на Боб Бел е една от основните предпоставки, за да успеем да изпълним целите си.“

Спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг, също вижда в привличането на Коста и Уилис крачка напред за постигането на успехи в бъдещето.

„След създаването на наш собствен отбор в началото на 2010 г., нашите цели винаги са били да създадем основите на един екип, който да е способен да печели състезания и титли. В началото подсилихме техническия си екип с привличането на Боб Бел, който заедно с Рос дефинира точно всички области, в които трябва да се подобри колата и които трябва да развием. Сега с привличането на Алдо и Джеф ще подсилим допълнително техническия си мениджмънт.

И двамата носят със себе си необходимия опит, знания и начин на мислене, които да позволят да използваме целия потенциал на нашия екип в Бракли, да се канализират усилията на всички и тези усилия да се увенчаят със съответните успехи. Още в началото наехме компетентни попълнения на различни нива, за да оптимизираме нашата работа и да я приспособим към споразумението за ограничаването на разходите.“

Привличането на двамата специалисти е ясен знак за решителността на Мерцедес, да продължи успешната си история.

„Целта ни продължва да е, стъпка по стъпка да подобряваме представянето си и така да се изкачим до върха във Формула, за да продължим традициите на легендарните „Сребърни Стрели“ на Мерцедес Бенц“.