Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Мик Шумахер ще прави тестове за Ферари и Алфа Ромео

Официално: Мик Шумахер ще прави тестове за Ферари и Алфа Ромео

1682
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка: Ферари

Ферари и Алфа Ромео обявиха официално, че Мик Шумахер ще прави тестове за двата тима в Бахрейн съответно на 2 и 3 април след Гран при уикенда. Мик ще кара болида на Скудерията във вторник, а на следващия ден зад волана ще бъде титулярът Себастиан Фетел.

В дните след Гран при на Испания за Алфа Ромео тест ще има и Кълъм Айлът. Той и Мик са членове на академията за млади пилоти на Ферари. Те ще са дебютанти във Формула 2 този сезон.

Изискванията за тези тестове по време на сезона във Формула 1 са в 2 от общо 4 дни колите да бъдат карани от новаци.

„Много сме доволни да обявим, че Мик Шумахер и Калъм Айлът ще участват в тестовете за Алфа Ромео, заяви спортният директор на Алфа Ромео Фредерик Васьор. – В нашето ДНК е да откриваме и отглеждаме млади таланти.

Двамата са перфектни примери за решителни и обещаващи пилоти с качества. Те заслужават да им бъде даден шанс да направят следващите стъпки в техните кариери. Нямаме търпение да работим с тях.“

„Повече от развълнуван съм и искам да благодаря на Ферари за възможността, която ми дава, каза Мик. – Сигурен съм, че това ще бъде страхотно преживяване. Искам обаче сега да се фокусирам 100% върху първото ми състезание във Формула 2 идния уикенд.“

Спортният директор на Ферари Матиа Биното заяви, че възможностите за тестове на Шумахер и Айлът могат да са много полезни на този етап от техните кариери.