Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Серхио Перес в Ред Бул за 2021 г.

Официално: Серхио Перес в Ред Бул за 2021 г.

4861
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Тимът на Ред Бул съобщи, че Серхио Перес ще кара за отбора през 2021 г. Нидерландският вестник Де Телеграаф разпространи информацията късно снощи, но официалното потвърждение бе направено едва този следобед. С това се слага край на месеци спекулации относно втората позиция в отбора от Милтън Кийнс.

Досегашният титуляр Алекс Албон остава като тест пилот на екипа.

„Алекс е ценен член на отбора и мислихме дълго и упорито преди да вземем това решение“, заяви шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер

„Дадохме си време да оценим данните и представянето. В крайна сметка решихме, че Серхио е точният пилот за съекипник на Макс през 2021 г. Нямаме търпение да го приветстваме в Ред Бул Рейсинг. Алекс остава важна част от тима като тест и резервен пилот. Работата му ще е съсредоточена върху развитие за 2022 г. Бихме искали да му благодарим за упоритата работа и приноса.“

Перес остана без място, след като в Рейсинг Пойнт/Астън Мартин предпочетоха да привлекат Себастиан Фетел. Впоследствие постигна първа победа в кариерата си – в Гран при на Сахир.

Договорът му с Ред Бул е едногодишен, но не се изключва възможността да бъде продължен

„Невероятно съм благодарен на Ред Бул за възможността да се състезавам за тима през 2021 г. Шансът да карам за топ отбор е нещо, на което съм се надявал от момента на влизането си във Формула 1. С гордост ще изляза на грида заедно с Макс, носейки екипа на Ред Бул. Можете сте сигурни, че ще съм изцяло съсредоточен върху следващия сезон. Отборът има същото желание за успехи като мен и знам, че съм тук, за да помогна на тима да се бори за титла“, каза Перес.