Начало Moto News Официално: Роси се завръща на Захсенринг

Официално: Роси се завръща на Захсенринг

45
0

Днес вече бе потвърдено, че Валентино Роси ще се завърне в MotoGP този уикенд, когато ще се състои Гран при на Германия.

Вчера новината бе оповестена от тима на Фиат Ямаха, но остана уговорката, че Роси все пак трябва да говори за последен път със своя лекар. Днес това се случи и затова завръщането му вече е абсолютно сигурно.

„Веднага след катастрофата докторите ми казаха, че ще трябва да минат 5 месеца, преди да мога да се върна. Може би, за да играя футбол, да, но аз искам просто да карам мотоциклета си.

На Мизано се чувствах добре, а на Бърнo дори още по-добре, така че взехме решението да се върна този уикенд на Захсенринг. В доста добра форма съм, но въпреки това мисля, че ще ми бъде трудно да изкарам цял състезателен уикенд.

Тези две състезания на Захсенринг и Лагуна Сека са много важни, ако искам да съм в добра форма за последните 6 състезания, когато ще се опитам да победя. Рамото ми също се подобри, но все още чувствам известна болка. Със сигурност обаче травмата на крака бе по-лоша, но мисля, че на мотоциклета по-големият проблем ще е с рамото“, обясни Роси по време на днешната прес-конференция, която се проведе в Германия.