Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Розберг продължи контракта си с Мерцедес

Официално: Розберг продължи контракта си с Мерцедес

21
0
Нико Розберг

Нико Розберг официално продължи контракта си с Мерцедес, съобщиха от отбора. След седмици спекулации относно намеренията на немския пилот, новината най-накрая изяснява какво мисли да прави той през следващите години. Срокът на договора не се съобщава – упоменато е само, че е за 2013 г. и следващи сезони.

От присъединяването си към Мерцедес (в края на 2009 г.) Нико има три подиума и 217 точки. Той заяви, че е много развълнуван от постигнатата договорка.

Да спечеля със Сребърна стрела би било един от най-важните моменти в живота ми. Доставя ми огромно удоволствие да помагам на екипа да стане един от най-добрите във Формула 1. Вярвам, че тимът ще ми даде автомобил, с който ще може да се побеждава – коментира Розберг.

Състезателят бе похвален от шефа на Мерцедес в Гран при Рос Браун. Англичанинът обясни, че Нико се е представил изключително през последните два сезона, постигайки резултати въпреки някои технически ограничения на болидите от Бракли.

Той е с отлична работна етика и заедно с Михаел [Шумахер] формира пилотска двойка, която води отбора към подобрение и прогрес. Ще подсилим тима за в бъдеще и ще се постараем да дадем на Нико достатъчно бърза кола, за да се бори в челото и да постигне напълно заслужена първа победа във Формула 1 – допълни Браун.

Розберг и Мерцедес имат едни и същи цели, бе коментарът на вицепрезидента на Мерцедес Норберт Хауг.

Той обича да работи с отбора. Аз ценя изключително много отдадеността на Нико и прецизността му – със сигурност е един от най-бързите, талантливи и постоянни състезатели, а нивото му на професионализъм е несравнимо – добави той.

Според непотвърдена информация Шумахер също е подписал продължение на договора си за 2013 г., но това засега няма официално изявление нито от седемкратния световен шампион, нито от Мерцедес.