Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Сакон Ямамото пилот на Спайкър

Официално: Сакон Ямамото пилот на Спайкър

67
0

Сакон Ямамото ще кара за Спайкър в оставащите седем състезания от F1, потвърдиха официално от екипа.###Сакон Ямамото ще кара за Спайкър в оставащите седем състезания от F1, потвърдиха официално от екипа. 25-годишният японец ще си партнира с Адриан Сутил, заемайки мястото на Кристиан Алберс. Той направи дебюта си във Формула 1 за Джордан през 2005 г. по време на петъчните свободни тренировки за Гран при на Япония.
„Щастлив съм, че имам възможност да карам във Формула 1 отново. Познавам всички писти, на които предстои да се състезаваме много добре, тъй като карах на тях със Супер Агури миналата година. Освен това познавам тима от теста ми през 2005 г., така че се чувствам подготвен за предоставения ми шанс. Искам да направя най-доброто, на което съм способен и да помогна на екипа да постигне целите си за придвижване напред в класирането. Очаквам с нетърпение да работя с тях”, заяви Ямамото.
От своя страна шефът на Спайкър Колин Колес изрази надежда, че двамата му пилоти Ямамото и Сутил ще си партнират успешно.