Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Само едно състезание в Испания от 2013 г.

Официално: Само едно състезание в Испания от 2013 г.

76
0
Валенсия,Гран при на Европа

Слуховете, които се носят от дълго време насам, се оказаха истина: от 2013 г. в Испания ще има само по едно състезание в годината. Причина за това е тежкото икономическо положение на Иберийския полуостров.

„През следващата година Валенсия и Барселона ще започнат да се редуват“, обясни пред dpa Бърни Екълстоун. Кое от двете състезания обаче ще бъде първо обаче все още не е ясно. Организаторите на надпреварите в двата града са решили да работят съвместно, за да може да се минимизират последствията от кризата.

Така за 2013 г. се отваря едно място, което вероятно ще бъде заето от Ню Джърси и ще се предава на фона на небостъргачите на Манхатън. Както Екълстоун заяви неколкократно, броят на състезанията няма да надхвърли 20 на година.

За предстоящия сезон обаче нищо не се променя. Гран при на Испания остава в Барселона на 13 май. Само шест седмици по-късно пък, на 24 юни ще се проведе Гран при на Европа във Валенсия. Състезанието там дебютира през 2008 г., докато Барселона е в календара от 1991 г.