Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Шумахер в Мерцедес GP през 2010 година

Официално: Шумахер в Мерцедес GP през 2010 година

50
0

Михаел Шумахер ще се завърне във Формула 1 с тима на Мерцедес GP, съобщи официално отборът.

Седемкратният световен шампион ще си партнира с Нико Розберг през 2010 година. Освен това ще има възможността отново да работи с Рос Браун, с когото заедно са печелили толкова титли в Бенетон и Ферари.

Договорът на Шумахер е за три години, като според „Билд“ пилотът ще получава 7 млн. евро годишно. От немското издание допълват, че решението на германеца е „най-голямото завръщане в историята на спорта„.

Говорителката на пилота Сабине Кем не коментира, но сънародникът и приятел на Шуми Себастиан Фетел каза, че е особено щастлив от новините: „Това си е негово собствено решение на базата на негови си причини, но определено се радвам, че той се връща. Надявам се, че е в добра форма въпреки възрастта си.

От „Билд“ допълват, че Мерцедес търсят специално разрешение, така че Шумахер да може да тества тазгодишния болид на Браун GP през януари.

Шумахер бе на път да се завърне по-рано тази година, тъй като се бе съгласил да замени Фелипе Маса, докато бразилецът бе контузен. В последствие обаче контузия на врата попречи и на германеца да изпълни плана си. Въпреки това по-късно Шумахер се състезава с картинг в Лас Вегас и спечели ежегодното картинг състезание на Маса в Бразилия.