Начало Рали Ожие начело след 4-ата отсечка в Испания

Ожие начело след 4-ата отсечка в Испания

69
0

Себастиен Ожие с Фолксваген Поло излезе начело в испанското рали Каталуня, 11-и кръг от първенството на WRC. След 4 отсечки пилотът на Фолксваген има аванс от 4.4 сек пред Тиери Нювил с Хюндай. Трети е Яри-Мати Латвала с второто заводско Поло, на 5.7 сек от водача.

Белгиецът бе водач в общото класиране след 2-ия пробег, в който той бе най-бърз при изключително тежки условия – силен дъжд и разкаляни трасета. Жертва на етапа стана Крис Мийк със Ситроен DS3, който се обърна по таван още в началото на отсечката.

В 3-ия и 4-ия пробег обаче Ожие взе нещата в свои ръце и с второ и първо време излезе начело в общото класиране. Всъщност и 4-те етапа бяха спечелени от различни пилоти – първият взе От Танак с Форд Фиеста, следващият Нювил, 3-ият Латвала, а последният Ожие.

На 4-а позиция е Дани Сордо с Хюндай, който изостава на 10.2 сек. Челната петица допълни Андреас Микелсен с третия Фолксваген. След него е Хейдън Падън с Хюндай, който имаше проблеми с двигателя, като изгуби анти-лаг системата на турбото и съответно разполагаше с по-малко мощност.

След инцидента си Мийк се срина на 9-о място в общото класиране, на повече от минута зад водача. След него е От Танак, който след силното си каране в първата отсечка не можа да поддържа темпото на съперниците си и изостава от Ожие на минута и половина.