Начало Рали Ожие с аванс от 3.9 сек пред Нювил преди последния ден в...

Ожие с аванс от 3.9 сек пред Нювил преди последния ден в Сардиния

32
0

Себастиен Ожие с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт води само с 3.9 сек пред лидера в първенството Тиери Нювил с Хюндай преди последния ден на рали Сардиния, 7-и кръг от шампионата на WRC. В началото на деня преднината на французина бе 18.9 сек, но още сред сутрешните етапи днес разликата намаля значително.

В първата отсечка следобед Ожие загуби още 2 секунди, след като колата му загасна за малко при потеглянето. Точно тогава обаче Нювил спука предна дясна гума, но не загуби много време. В последните 2 отсечки за деня белгиецът бе най-бърз и намали с 2.9 сек авансът на Ожие, за да го оформи на точно 3.9 сек.

Сериозна битка за 3-ото място водеха двамата финландци в Тойота Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи. Латвала бе по-бавен в сутрешните отсечки, а следобед натисна повече и завърши деня с 5.3 сек. пред Лапи.

Той обаче не приключи спокойно за Яри-Мати, като след финала на последната отсечка караше на пълна газ, а после спря и започна да форсира двигателя си. Наложи се той и навигаторът му дори да бутат колата, а се оказа, че има проблем с алтернатора. В крайна сметка Латвала не можа да докара колата до серивзната зона и отпадна.

Хейдън Падън с Хюндай завърши деня 5-и, като с отпадането на Латвала той ще се придвижи до 4-о място. Той е на 2.1 сек пред Мадс Остберг със Ситроен C3. На цяла минута зад Мадс е Крейг Брийн с другия Ситроен. Седми е Ян Копецки с Шкода Фабия R5, който е първи в клас WRC2, следван от Мартин Прокоп и От Танак с третата Тойота, който в края на деня спука предна дясна гума и трябваше да спре и да я смени.