Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ограничаването на щетите било главната цел на Браун

Ограничаването на щетите било главната цел на Браун

48
0

След чудесното начало на сезона за екипа на Браун Гран при едва ли някой в екипа е очаквал да се стигне стратегия, с която не се гони постигане на победа, а се търси ограничаване на щетите.

С избраната стратегия за днешното състезание обаче отбора показа точно това. И бе победен не само от тима на Ред Бул. Пред Бътън и Барикело се наредиха също така Фелипе Маса от екипа на Ферари и Нико Розберг от Уилямс.

Двамата пилоти на Рос Браун заложиха на три спирания в бокса и с криволиченето си в края показаха дори на не толкова запалените зрители, че гумите им не могат да достигнат работна температура.

Нервите на Барикело не издържаха и след състезанието той влезе в открита полемика с отбора, който според него му попречил да спечели състезанието и в края го “избутал” зад водача в класирането при пилотите Бътън.

“Всички точки са ценни”, обясни Бътън след състезанието. “Моето състезание започна зле и определено не претърпя развитие в течение на времето. Направих слаб старт и след първия завой бях пети. Успях все пак бързо да изпреваря Маса, но не успях да направя същото с Ковалайнен. Скоростта му не бе толкова добра, колкото моята, но все пак не успях да намеря пролука и да го изпреваря.

През цялото време имахме изключително сериозни проблеми с грейнинг на гумите и при двата типа. Проблемът с шлауха на системата зареждане, които се прояви при Рубенс даде отражение и върху моето състезание. Като цяло един много тежък и разочароващ ден за нас. Поздравления за Марк и неговата първа победа. Наистина се радвам за него, знам че това е голям момент.

Нямам търпение да започне уикенда в Унгария, където ще имаме нови части. Надяваме се на по-топло време, за да можем отново да се противопоставим на Ред Бул.”

“Направих чудесен старт и бях много радостен, че бях първи в завоя въпреки удара с Марк”, обясни и Барикело. “След като водих дълго време до първия стоп разбира се бях много разочарован да завърша едва шести.

Това се получи след комбинация от обстоятелства, които сега след разговора с тима вече са ми ясни. Определено нямахме необходимата скорост да се противопоставим на Ред Бул, но проблемът с презареждането ми струваше поне място на подиума.

Попаднах зад Розберг и после след допълнителната обиколка на Дженсън и той успя да ме изпревари при последния стоп. Трябва да забравим това състезание и да мислим и работим за надпреварата в Унгария. Поздравления за първата победа на Марк.”

“Със сигурност днес целия тим е разочарован, защото може би бяхме в състояние да вземем още точки, за да минимизираме щетите в борбата за титлите”, обясни Рос Браун. “Днес просто нямахме скоростта да се противопоставим на Ред Бул. Решихме вчера да използваме тактика с три спирания, за да имаме възможно най-голям шанс за места на подиума.

През цялото състезание и двамата ни пилоти имаха проблеми с гумите. Направиха всичко, за да ги държат в температурния прозорец, позволяващ най-добра работа.

Проблемът с презареждането на Рубенс вероятно му струваше третото място след като той се озова зад Розберг. Дженсън пък имаше труден старт, след който отиде едва на пета позиция. Проблемите на Рубенс също му се отразиха, защото двамата дълго време си пречеха взаимно да изтискат максимума от колата.

Ще си научим много добре урока от днешния ден. надявам се в Унгария да се представим значително по-добре, защото там освен всичко друго ще имаме и нови части. Те трябва да ни помогнат да настигнем отново Ред Бул.

И накрая искам да поздравя искрено Марк за неговата заслужена първа победа.”