Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ограничиха продажбата на билети за Гран при на Бахрейн

Ограничиха продажбата на билети за Гран при на Бахрейн

8619
0
Бахрейн, Гран при на Бахрейн, Манама, Сахир
снимка: Пирели

Продажбата на билети за Гран при на Бахрейн бе ограничена от организаторите. Причината е разпространението на коронавируса COVID-19. Заради него състезанието за Гран при на Китай вече бе отложено, а не е сигурно провеждането и на други надпревари.

В съобщението на организаторите се казва, че в името на провеждането на едно безопасно за всички състезание, те спират временно продажбата на билети. Целта е да се осигурят подходящите мерки за нужното в случая социално дистанциране.

При появата на други факти, организаторите, които са във връзка както с ръководството на Формула 1, така и със здравните власти на Бахрейн, ще прегледат ситуацията. И тогава те ще решат дали да пуснат допълнителни билети или да възстановят номиналната стойност на билетите на вече закупилите такива. Действията ще бъдат в зависимост от обстоятелствата и актуалните медицински съвети.

„Тази предпазна стъпка е въведена заедно с редица мерки за общественото здраве преди Гран при на Бахрейн. Целта е да се гарантира безопасността на всички зрители, екипи и служители“, се казва още в съобщението на организаторите.

„Те включват преглеждане на хората при влизане, специализирани лечебни заведения на място, подобрени санитарни възли на пистата, допълнителни места за миене на ръце, информационни пунктове за феновете. Също така ще има и специфични медицински протоколи за управление на всякакви подозрителни случаи на COVID-19.”