Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон: Бъдещето ми ще стане ясно съвсем скоро

Окон: Бъдещето ми ще стане ясно съвсем скоро

1187
0
Естебан Окон
Естебан Окон, снимка: Мерцедес

Бъдещето на резервния пилот на Мерцедес Естебан Окон ще бъде ясно съвсем скоро. Това обяви той в дните преди Гран при на Франция. Окон загуби титулярното си място в екипа на Рейсинг Пойнт през този сезон за сметка на Ланс Строл.

За 2020 г. Окон се надява отново да намери титулярно място в Гран при. И за това му помага и екипът на Мерцедес. Естебан е протеже на Сребърните стрели и може да се озове в заводския тим на Мерцедес на мястото на Валтери Ботас или в Уилямс. Екипът от Гроув получава мотори именно от Мерцедес.

А в Уилямс единият от титулярите Роберт Кубица вече открито изрази недоволството си от колата. Според поляка неговият съотборник Джордж Ръсел получава по-добре подготвен автомобил. И е много вероятно Кубица да напусне тима, като това може да се случи още преди края на сезона.

„Целта ми е да се върна в колата възможно най-скоро, каза Окон. – В момента целият ми мениджмънт, включително Тото Волф, работи за това да се върна като титуляр следващата година. Преговорите вече стартираха. Мисля, че скоро нещата ще бъдат потвърдени и бъдещето ми ще е ясно. А това ще е страхотно. Имам доверие на хората около мен.“