Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роберт Кубица може да напусне Уилямс

Роберт Кубица може да напусне Уилямс

2164
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица, снимка: Уилямс

Роберт Кубица може да напусне Уилямс и да се състезава в друг отбор във Формула 1 или в друг шампионат. За това намекна основният спонсор на пилота – полската петролна компания Orlen.

През тази година екипът на Франк Уилямс има категорично най-бавния болид, с който Кубица и неговият съотборник Джордж Ръсел до момента нямат никакъв шанс да се преборят за спечелването на точки.

Ръсел е значително по-бързият пилот, въпреки че е дебютант. Кубица обаче не беше карал във Формула 1 като титуляр цели 8 години след жестоката си катастрофа на рали в Италия през 2011 г.

„Всичко е сложено на масата и пред нас има много възможности, каза изпълнителният директор на Orlen Даниел Обайтек пред полския Sportowe Fakty. – Често говорим по тази тема. Много зависи в каква посока ще поеме Роберт. Той има добро усещане за нещата в спорта.“

Самият Кубица заяви, че не може да си обясни голямата разлика между него и Ръсел. Роберт намекна, че двамата карат различни болиди, като този на британеца е по-добре подготвен.

Джордж Ръсел и Роберт Кубица
Джордж Ръсел и Роберт Кубица, снимка: Уилямс

„Тя (разликата) се дължи на комбинация от различни фактори, каза 34-годишният пилот пред друго местно издание Przeglad Sportowy. – За някои неща имам влияние, като в 2 или 3 състезания можех да съм пред него. Но се случиха други неща, които не зависят от мен. И не можах да съм отпред.

Освен това Джордж е един от най-големите таланти в спорта от младото поколение с много умения. Той каза, че колата става все по-добра и по-добра. Но аз не искам да коментирам тези негови думи. Това е неговата гледна точка.“

Според Кубица понякога двамата сякаш карат в различни състезания, гледайки разликата във времената в една къса обиколка в Канада например. „На тази писта има 7 завоя, които показаха, че караме в 2 различни свята“, каза още Роберт.