Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон: Не се страхувам от Алонсо. Не се казвам Щофел Вандоорн!

Окон: Не се страхувам от Алонсо. Не се казвам Щофел Вандоорн!

3646
0
Естебан Окон
Естебан Окон; снимка: Рено

Френският пилот Естебан Окон заяви, че не се притеснява от завръщането на Фернандо Алонсо като негов съотборник през следващия сезон във Формула 1. Младежът от Нормандия каза, че ще се бори до край, за да не сподели съдбата на Щофел Вандоорн. Белгиецът беше категорично победен от испанеца през двете им години съвместна работа в Макларън. Това практически погреба кариерата му в Гран при и сега е пилот във Формула Е.

„Не се казвам Щофел Вандоорн“, отговори остро Окон на въпрос дали има притеснения за 2021 г.

„Не знам какво точно се е случило с тях в Макларън, но не очаквам да срещна същата съдба като него срещу Фернандо. Да, знам, че новият ми съотборник е изключителен пилот, двукратен световен шампион. Знам, че ще бъде ужасно трудно да го победя и съм напълно наясно с това. Но ще си плюя на ръцете, за да се справя по-добре и да съм пред него колкото се може повече пъти.“

Окон направи силна втора половина на сезона през 2020 г. и дори се качи на подиума в Бахрейн, но като цяло остана в сянката на Даниел Рикиардо. Все пак обаче натрупа опит с тима, който от 2021 г. ще носи името Алпин и категорично показа скорост.

„Фернандо не ме плаши. Ако се страхувах от някого на грида, така или иначе нямаше да бъда пилот във Формула 1“, заключи Окон.