Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон остава претендент за място в Рено

Окон остава претендент за място в Рено

25
0

Естебан Окон остава претендент за титулярно място в екипа на Рено. Това обяви управляващият директор на френския тим Сирил Абитебул. Окон има договор с Мерцедес, а до края на сезона ще е титуляр в Мейнър. Но въпреки това според Абитебул той има шанс да кара за Рено и в екипа биха били доволни той да стане част от тима.

„Искаме да е ясно за всички, че въпреки кара за Мейнър, и въпреки че е под наем от Мерцедес в Рено, не сме загубили интерес към него, каза Абитебул. – Той е един от кандидатите ни. Но в този момент не искам да създаваме спекулации. Нещата са отворени.”

Според Абитебул не е проблем, че тимът може да използва протеже на Мерцедес и то временно. „От Даймлер гледат много позитивно на това, че си споделяме пилоти. Затова това не е проблем. Би било много по-трудно с друг отбор, но с Даймлер нещата са много добре приети.”

При всички случаи обаче Абитебул признава, че използването на пилот от друг тим не е дългосрочно решение за Рено. „Все пак в един момент трябва да контролираме собствената си съдба и да инвестираме в наши пилоти, добави Сирил. – За 2018 и 2019 г. трябва пилотите на да бъдат такива от Рено.”