Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон разкри причината, която е довела до доброто представяне на Алпин в...

Окон разкри причината, която е довела до доброто представяне на Алпин в Катар

1874
0
Естебан Окон
Естебан Окон, снимка Алпин

Пилотът на Алпин Естебан Окон разкри каква е била причината за доброто представяне на френския отбор в Катар. Според него намирането на „малки трикове“ в настройките е довело до постигането на такъв резултат. 

Състезанието за Голямата награда на Катар бе едно от най-успешните надпревари за Алпин от началото на сезона. Фернандо Алонсо се качи на подиума за пръв път от седем години, докато Окон финишира на пета позиция, като успя да изпревари пилотите на Ферари и Астън Мартин. Това бе второто най-добро класиране за французина след победата на Хунгароринг. Благодарение на това страхотно постижение французите се отдалечиха от Алфа Таури в шампионата при конструкторите.

„Със сигурност характеристиките на пистата подхождаха много добре на нашата кола. Това беше много приятна изненада за всички. Не това не беше основния фактор за този резултат. Смятам, че свършихме страхотна работа с настройките. Намерихме малки неща, които не откривахме на други места. Малките трикове тук и там ни дадоха това страхотно темпо през целия уикенд. Успяхме да извлечем повече скорост от болида“, сподели Окон.

С преднина от 25 точки Алпин нанесе почти решителен удар срещу Алфа Таури в борбата при конструкторите. Естебан смята, че неговият отбор е претърпял основен ремонт през последните 12 месеца. Също така очаква трансформацията на болида за следващия сезон да го доближи до челото на колоната.

„Да, постигнахме огромен напредък от началото на сезона. Виждам един екип, който е напълно трансформиран и обединен. Шефовете в тима ни оказват голям натиск, но въпреки това продължават да ни подкрепят. В отбора има толкова много позитивни вибрации, няма негативен стрес. Всички се стремим развитието да върви в една посока. Така че определено е перфектна среда“, каза Естебан Окон.