Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон се надява Алпин да направят голяма крачка напред през 2022

Окон се надява Алпин да направят голяма крачка напред през 2022

1066
0
Естебан Окон
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон се надява Алпин дa направят огромна крачка напред през 2022. Французинът записа най-добрият сезон в своята кариера. Окон спечели състезанието в Унгария след като удържа на атаките на Себастиан Фетел. Също така бе много близо до подиума в Саудитска Арабия, преди да бъде изпреварен от Валтери Ботас в последната обиколка.

Алпин почти не развиваха тазгодишния автомобил и се фокусираха върху следващата година. Съотборникът на Окон Фернандо Алонсо също се качи на почетната стълбичка след като завърши на трето място в Катар. Французите имат големи амбиции за следващата година, като Фернандо Алонсо заяви, че догодина ще се забавлява.

Естебан е доволен от прогреса на Алпин през сезона и се надява догодина да е близо до челото.

„Направихме всичко необходимо- вземане на добри стратегически решения, грижа за гумите и извличане на максимума от колата. Много съм доволен от постигнатия напредък“, коментира Окон.

„Разбира се спечелихме два подиума и бяхме много близо до трети с кола, която не се представи толкова добре. Тази година не разполагахме с толкова добър пакет.  Все пак успяхме да се справим с тези проблеми и записахме много добри резултати“.

Предвид прогреса на отбора с напредването на кампанията, Окон очаква Алпин да бъдат реална заплаха за водещите тимове.

„Искаме да продължим. Както казах имаме темпото и можем да бъдем опасни“, завърши Естебан Окон.

Французинът завърши годината 11- ти  спечели актив от 74 топки, докато Алонсо се намираше една позиция по-нагоре с 81 точки. При конструкторите Алпин завършиха пети със 155 пункта и успяха да се преборят с Алфа Таури и Астън Мартин.