Начало Избрани Окон се надява да се сработи добре с Беърман

Окон се надява да се сработи добре с Беърман

221
0
Естебан Окон
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон се надява да се сработи добре с Оливър Беърман. Французинът похвали британския тийнейджър и е убеден, че той ще донесе „полезен опит“ в Хаас през следващия сезон.

Беърман записа два старта от началото на сезон 2024 в F1. Британецът замести Карлос Сайнц в Джеда и финишира седми. По-рано този месец Беърман караше на мястото на Кевин Магнусен. Състезателят на Хаас събра 12 наказателни точки и беше отстранен за едно състезание

Младият британец не започна по най-добрия начин уикенда в Баку, тъй като катастрофира в третата тренировка. След това той отпадна в Q2, но потегли десети след наказанието на Люис Хамилтън.

В състезанието Беърман записа още едно силно представяне и дори водеше битка с Хамилтън. В крайна сметка той финишира десети благодарение на отпаданията на Карлос Сайнц и Серхио Перес. Така Беърман стана първият пилот от много време насам, който печели точки с два отбора в рамките на един сезон.

Догодина Беърман ще бъде титулярен пилот на Хаас и ще си партнира с Окон. Еднократният победител от F1 избра да продължи кариерата си в американския отбор, след като по-рано тази година обяви раздялата си с Алпин.

В края на миналата седмица Окон коментира представянето на Беърман в Баку. Французинът очаква с нетърпение да работи с британеца и очаква да се бори с него на пистата.

„Да, със сигурност ще се радвам“, каза Окон. „Това, което той направи в Баку, беше наистина забележително. Аз го знаех. Смятам, че всички в падока знаеха, че той е забележителен талант. Това, което направи, беше много впечатляващо, тъй като имаше невероятно темпо на такава трудна и технична писта.“

„Гледах обиколката му в F2, когато беше с огънато кормилно управление и беше на полпозишън. Това ви казва всичко. Той винаги е спокоен на правата, без значение какъв автомобил да кара. Чудесно е за него, за отбора и за мен, че той ще натрупа добър опит, преди да започне пълния сезон догодина.“, добави французинът.

Окон призна, че не познава много добре Беърман. Двамата са разменили няколко думи по време на уикендите в Баку и Сингапур

„Разговаряхме малко, но съжаление не беше достатъчно.  Тази зима ще прекарваме много време и ще можем да наваксаме, така че не се страхувам от това. Беше наистина хубаво да го видя да блести в Баку и се радвам за него и за отбора“, завърши Естебан Окон.

Окон ще запише финалните си стартове с Алпин до края на сезона. Французинът няма търпение да започне работа с Хаас и има вероятност да изпробва VF-24 по време на тестовете в Абу Даби. Същевременно Беърман има още две участие във Формула 2 с тима на Према. Очаква се той да се включи в още някоя тренировка от F1.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Esteban Ocon (@estebanocon)