Начало Избрани Окон: Ще се опитаме да наваксаме загубеното преди паузата

Окон: Ще се опитаме да наваксаме загубеното преди паузата

352
0
Естебан Окон, Алпин
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон коментира представянето на Алпин в последните два старта. Французинът призна, че проблемите в Австрия и Великобритания са се отразили доста негативно на целия отбор. Окон също така заяви, че Алпин ще се опита да навакса част от загубеното по време на двата старта преди началото на лятната пауза.

Алпин изпиташе огромни затруднения в последните две състезания. Френският отбор спечели само три точки в Австрия. Както Гасли, така и Окон получиха наказания от стюардите заради преминаване извън очертанията на пистата

Френският отбор преживя истински кошмар във Великобритания. Първо Окон получи технически проблем в своя автомобил и отпадна. След това Пиер Гасли имаше контакт с Ланс Строл, след който счупи очаквания. Така Алпин си тръгна с 0 точки от уикенда на пистата „Силвърстоун“. Същевременно Макларън записа второ и четвърто място, което позволи на тима да заеме петото място при конструкторите.

Окон настоя, че Алпин трябва да реагира бързо на неотдавнашната си поредица от слаби представяния и да се възстанови възможно най-бързо. Французинът има отлични спомени от Унгария. Именно тук той спечели първата си победа в F1 преди две години. До този момент това е и единствения успех в актива на французина.

„Уикендът в Силвърстоун бе изключително труден, тъй като  завърши с отпадане поради хидравличен теч. Така в крайна сметка не успях да спечеля точки в нашето домашно състезание“, сподели Окон.

„Разочаровани сме от развитието на събитията в последните два старта. Ясно е, че все още не сме там, където искаме да бъдем по отношение на резултатите, особено предвид факта, че не сме максимизирали потенциала на автомобила и не сме се възползвали от възможностите си.“

„Седнахме и прегледахме различни неща по време на кратката пауза. Освен това се подготвихме за следващите стартове по най-добрия възможен начин. Освен физическите тренировки, имахме работа на симулатора и различни срещи“, продължи Окон.

„Ще се опитаме да наваксаме загубеното преди паузата. Следващите два старта ще се проведат на Хунгароринг и Спа- писти, на които сме се представяли добре в миналото“, каза още пилотът на Алпин.

Окон също така каза, че възходът на Макларън е още една причина неговият отбор да сведе глава и да подобри представянето си

„Очаквам да сведем глави, да работим здраво и да се съсредоточим върху себе си. След последните няколко седмици е ясно, че трябва да реагираме бързо и да направим някои промени.“

„Видяхме много добре, че близките ни конкуренти направиха големи подобрения. Ако искаме да се състезаваме и да ги победим, ще трябва да подобрим собственото си представяне и изпълнение“, обясни Окон.

„Този уикенд ще се проведе на Хунгароринг. Това е една от любимите ми писти, където преди няколко години спечелих първата си победа. Ще се стремим да постигнем силен резултат там и да оставим разочарованието зад гърба си. Знам, че сме уверени в способностите си. Само от нас зависи да се представим добре в събота и да спечелим точки в неделя“, завърши Естебан Окон.