Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон: Това не е ситуация, на която се наслаждаваме като отбор

Окон: Това не е ситуация, на която се наслаждаваме като отбор

396
0
Естебан Окон, Алпин
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон изказа мнението си относно кризата в Алпин. Французинът призна, че всички в отбора остават мотивирани и искат да направят крачка напред в най-скоро време. Окон добави, че никой не се наслаждава на настоящата ситуация в екипа.

Алпин изживя много труден старт на сезона. Френският отбор заложи на радикална концепция в опит да направи крачка напред. Вместо това обаче тимът от Енстън направи сериозна крачка назад и се озова в дъното на колоната

Автомобилите на Алпин заеха последната стартова редица в Бахрейн. В състезанието картинката не беше много различна, след като Окон и съотборника му Пиер Гасли финишираха далеч от зоната на точките.

Положението на Алпин им не се подобри седмица по-късно в Саудитска Арабия. И двамата пилоти на тима отново бяха елиминирани в Q1. В състезанието Гасли беше принуден да се оттегли още в първата обиколка заради проблем със скоростната кутия. Окон пък попадна в колоната от автомобили зад Кевин Магнусен и завърши състезанието 13-ти.

Говорейки преди Гран при на Австралия, Окон призна, че ситуацията е предизвикателна. Той обясни как отборът ще продължи да се фокусира върху разбирането на проблемите с A524, докато гледа да обърне ситуацията в своя полза.

„Знаем къде се намираме. Това не е ситуация, на която се наслаждаваме като отбор. Мисля, че никой от нас във Вири или Енстън, не се радва да се бори толкова много през състезателните уикенд“, сподели Окон.

„Сезонът е доста дълъг. Сега работим в посока да оптимизираме колата, да разберем къде са проблемите ни и да обърнем нещата. Това е по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, така че докато не го направим остава само на думи.“

„Това е целта, която имаме като отбор. Няма да освободим напрежението, докато не стигнем до там. Това е целта на всички в Алпин. Моралът вътре в отбора е добър. Всички са мотивирани и това е най-важното в момента“, добави състезателят на Алпин.

Запитан какъв е най-големият проблем с A524, Окон отговори по следния начин: „Има много малки неща, които не работят по начина, по който бихме искали. Полето е толкова компресирано в момента. В крайна сметка, ако имате много детайли които не са правилни, се прави една огромна разлика.“

„Спомням си, че бях толкова далеч от останалите с Мейнър. Но в днешно време разликите са по-близки. Полето е много по-компактно от върха до мястото, където сме. Това е много различен начин за сортиране на нещата в сравнение с преди години. Ще видим къде и как ще напреднем с колата. Целта ни е да напреднем“, каза още Окон.

Алпин изживя един ужасяващ край на последната надпревара в Австралия. Френският отбор загуби двата си автомобила в последните обиколки заради удар между Окон и Гасли. Сега ситуацията за тима ще бъде доста тежка, като се има предвид скоростта на болида

„Мисля, че беше много интересно състезание. Имаше много битки. Смятам, че в някакъв етап успяхме да зоната на точките.  Беше чисто състезание.“

„За съжаление не беше достатъчно. Все още трябва да работим върху темпото на колата и да се опитаме да го направим по-бързо. Но да, все пак ще бъде интересно състезание в Мелбърн. С нетърпение очакваме да извлечем повече от пакета си на това трасе“, завърши Естебан Окон.