Начало Избрани Окон: Трябва да вкарваме повече актуализации

Окон: Трябва да вкарваме повече актуализации

436
0
Естебан Окон, Алпин
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон твърди, че развитието на Алпин се движи в правилната посока. Французинът настоява отборът му давнесе повече неща“, защото не се намира там, където иска да бъде.

В момента тимът от Енстън е на шесто място в шампионата на конструкторите в F1. Французите само на четири точки зад четвъртия в класирането Алфа Ромео.

С изключение на Имола, Окон е спечелил точки във всяко състезание досега през сезона. Бившият пилот на Рейсинг Пойнт никога не е завършвал по-високо от шесто място. Това е традиционна позиция, от която Алпин се бори да постигне успехи.

Въпреки че е доволен от актуализациите на своя отбор, Окон настоява Алпин да направи повече ъпгрейди, за да помогне на своя автомобил A522 да премине на следващото ниво.

Убеден съм, че вървим в правилната посока с всички подобрения, които правим по автомобила. Изглежда, че те работят добре“, сподели Окон.

Знаем, че другите отбори също напредват. Това е, което трябва да следим състезание по състезание.“

„Трябва да вкараме повече актуализации. Седмото място е добър резултат, но не сме там, където искаме да бъдем. Трябва да натискаме здраво, за да настигнем Алфа Ромео и всички останали отбори пред нас.“

Смятаме, че този уикенд ще имаме какво да разгледаме. Имахме много добри разговори с отбора и Фернандо. Водихме и много добри дебати.“

Имаме доста насоки, които са ни ясни и които ние и трябва да определим точно. В момента е много трудно да разберем всичко при тези напълно нови болиди.“

Що се отнася до уличната битка в Монако, Окон очаквано посочи представянето си в квалификацията като резултат, който може да промени уикенда на пилота в Княжеството.

Монако е специална писта в много отношения. Средната скорост е най-ниската за годината, а завоите са толкова тесни. Мощността на двигателя не е толкова важна, колкото на други трасета“, каза той.

Нужна е добра стабилност при спиране и гъвкав двигател, който да реагира добре в завоите. Както всички знаем, позицията на стартовата решетка в Монако е от решаващо значение. Изпреварванията са изключително трудни. Квалификацията ще бъде от решаващо значение.“

Миналата година завърших девети в Монако и успях да спечеля точки. Със сигурност ще искам да подобря този резултат и да се уверя, че уикендът ще бъде по-гладък от началото до края“, обобщи Естебан Окон.