Начало Formula E News Окончателно: Състезанието в Русия от Формула Е няма да се състои

Окончателно: Състезанието в Русия от Формула Е няма да се състои

30
0

Състезанието от Формула 1 в Русия няма да се състои този сезон. Това обяви официално изпълнителният директор на първенството Алехандро Агаг. Решението е било взето заедно с местната власт, като причините надпреварата по улиците на Москва да бъде анулирана заради, обстоятелства, свързани със затварянето на улиците по време на уикенда. Така до края на сезона ще останат 3 кръга ще се проведат на 21 май в Берлин и на 2 и 3 юли в Лондон.

„За жалост новините са, че няма да има старт в Москва, заяви Агаг. – Гледахме няколко възможности за замяна на състезанието с друго, но не успяхме да намерим удачно решение за тази дата (4 юни). Проучихме всички възможности, включително Монако, но за съжаление не можехме да осъществим промяната за толкова кратко време. Сега ще се фокусираме върху оставащите 3 кръга, които съм сигурен, че ще предложат впечатляващ финал на битката за титлата.”

Междувременно стана ясно, че миналогодишният шампион във Формула Е Нелсон Пике-младши ще направи изненадващо завръщане във Формула 3 за уикенда в Макау за Гран при на По. Бразилецът ще кара 4-ата кола на Carlin Dallara-Volkswagen, която е свободна, след като пилотът Раул Химан чака спонсорство, за да заеме мястото.