Начало MotoGP News Оливейра няма намерение да се връща в сателитния тим на КТМ

Оливейра няма намерение да се връща в сателитния тим на КТМ

183
0
Мигел Оливейра, КТМ
Мигел Оливейра, снимка КТМ/ Rob Gray (Polarity Photo)

Мигел Оливейра няма намерение да се връща в сателитния тим на КТМ. Четирикратният победител в състезания от MotoGP заяви, че от австрийския производител са му предложили да бъде понижен от заводския отбор обратно в Tech 3.

Пазарът на пилоти за сезон 2023 в момента е в разгара си след шокиращото решение на Сузуки да се откаже от MotoGP в края на годината.

Така на пазара се появиха Алекс Ринс и Джоан Мир, както и Джак Милър. Австралиецът ще загуби мястото си в заводския отбор на Дукати през 2023 г. Пол Еспаргаро също се очаква да си търси нова работа, след като се очаква той да бъде заменен от световния шампион за 2020 г.

По време на уикенда в Льо Ман Ринс потвърди, че е водил разговори с KTM. Милър и по-малкият брат Еспаргаро също са свързвани с австрийската марка.

След петъчната тренировка за Гран при на Италия Оливейра разкри, че му е било предложено да се върне в тима на Tech 3. Португалецът който се състезаваше там 2019 и 2020 г. и записа две победи. Въпреки това той не смята да се връща във втория отбор на КТМ.

Искам да кажа, че това беше идея, която ми беше предложена тази седмица, каза той за мястото в КТМ Tech 3. Ще го обмисля. Все пак това няма да е мечтаното място за мен.“

Шефът на отдела за моторни спортове на KTM Пит Бейрер потвърди, че тaкава дискусия се е състояла. Според него, Оливейра трябва да бъде отворен за възможността да остане като пилот на KTM, което означава да се върне в сателитния екип.

Искам да кажа, че Мигел беше застигнат от въпрос и бе изненадан от него. Обсъждахме вътрешно тази тема. Абсолютно не е потвърдено, че той се мести в Tech 3, каза той.

Но му заявих, че разговаряме с други състезатели. Искаме да бъдем наистина открити по-късно през тази година, за да решим кой състезател къде ще бъде до Брад Байндър.“

Има вероятност Мигел Оливейра да премине в Tech 3. Това е всичко, което му казах. Искам той да е наясно с това и не желая да използвам опция, за да го накарам да остане.“

Искаме той да бъде пилот на нашата марка, но трябва да е готов да заеме едно от тези четири места. Мигел не беше много щастлив от тази информация. От друга страна получих добър отговор от него, че иска да бъде състезател на КТМ“, завърши Пит Бейрер.