Начало Рали Оливейра се връща във WRC със Субару Импреса

Оливейра се връща във WRC със Субару Импреса

84
0
Даниел Оливейра

Даниел Оливейра ще се завърне в световния рали шампионат, но със Субару Импреса вместо с Мини Джон Купър Уъркс WRC, с което се състезава миналия сезон. Роденият през 1985 г. бразилски рали пилот в момента финализира програмата си за настоящия сезон.

Щол Рейсинг ще подготвя и поддържа автомобила на Оливейра. Отборът е на бившия пилот Манфред Щол. Състезателят и екипът вече имат опит от работата си заедно през 2010 г. Дебютът ще в Швеция след седмица (втори кръг от WRC за 2012 г., който ще се проведе от 9 до 12 февруари).

Бразилецът би трябвало да се чувства удобно не само заради това, че познава Щол и тима, но и поради връщането на ко-пилота си Карлос Магалаес. Двамата претърпяха катастрофа в рали Франция през 2011 г., при която автомобилът им се удари в скали и камънаци до трасето откъм навигаторската страна. Резултатът бяха три счупени ребра за Магалаес. Той предпочете да не рискува и да се връща прекалено рано на трасе, тъй като и малък скок можеше да причини усложнения. Сега обаче вече е напълно възстановен, като двамата с Даниел ще направят тест в Австрия преди да атакуват снежните шведски отсечки.

След известна пауза се връщам в Швеция и ще е страхотно отново да съм на рали – заяви 26-годишният Оливейра. – Сега ще караме Субару Импреса, като идеята е да натрупаме опит в карането на сняг. Планираме годината заедно с Манфред и засега това е единственото потвърдено състезание. Трудим се по бюджета и останалата част от плана за 2012 г. – допълни той.