Начало Автомобили Opel ADAM ROCKS прави световна премиера в Женева

Opel ADAM ROCKS прави световна премиера в Женева

100
0
Opel ADAM ROCKS

Opel ADAM ROCKS е най-новото попълнение в гамата на интересния градски модел на марката ADAM. Той ще направи световната си премиера на автомобилното изложение в Женева в началото на март.

Присъединявайки се към версиите ADAM JAM, ADAM GLAM и ADAM SLAM, автомобилът ще разшири допълнително почти безграничните възможности за индивидуално оформление на ADAM и ще заздрави още повече позициите му на шампион по индивидуализация в автомобилната област. Представен под формата на концептуална студия в Женева само преди 12 месеца, ADAM ROCKS получи толкова ентусиазирани отзиви, че новият ръководен екип на компанията бързо взе решението за превръщането му в реалност и обявяване на старта на серийното му производство в рамките на тазгодишния автосалон. ADAM ROCKS ще се появи на пазара още през това лято.

Най-новият представител на семейството градски лайфстайл модели на марката Opel е автомобил с дължина от едва 3.74 метра, но с огромна жажда за живот – както по градските улици, така и далеч отвъд тях. Със своя включен в серийното оборудване сгъваем мек покрив Swing Top с електрически механизъм, с емблематичните си защитни панели и с увеличения с 15 мм клиренс на каросерията, ADAM ROCKS разкрива нова пазарна ниша, превръщайки се в първия градски кросоувър модел с три врати в „джобен“ формат с обща дължина под 4.00 метра. С цел да придадат допълнителна индивидуалност на вътрешното пространство, дизайнерите на Opel са разработили и нови стилистични елементи, декоративни възможности и материали за тапицериите и облицовките, които са уникални за ADAM ROCKS. В допълнение към множеството новаторски решения, които спомагат за повишаване на безопасността и комфорта на ADAM – като автоматичната система за паркиране Park Assist например – версията ROCKS се отличава и с последното поколение инфоразвлекателни системи IntelliLink на Opel, което позволява лесна интеграция на функциите на смартфоните с операционна система ANDROID и Apple iOS в автомобила и превръща новия модел в най-добрия по отношение на свързаността с околния свят и глобалната мрежа представител на малкия автомобилен клас – при това на изключително достъпна цена.

ROCKS допълва гамата на ADAM не само само с нова, мускулеста външност, но и с ново поколение технологии за задвижване. Моделът ще разполага с изцяло новия 1.0-литров трицилиндров турбодвигател с директно впръскване ECOTEC Direct Injection Turbo на Opel – високотехнологичен компактен агрегат, който вдига още по-високо летвата по отношение на съвършенството на работните характеристики при трицилиндровите мотори и съчетава максималната мощност от 115 к.с. с впечатляващ максимум на въртящия момент от 166 Нм при много ниски обороти. Едновременно с това двигателят се отличава и с много нисък разход на гориво от 4.3 л/100 км (съгласно тестова процедура NEDC; предварителни данни). Агрегатът 1.0 ECOTЕC Direct Injection Turbo е съчетан с изцяло новата, високоефективна компактна шестстепенна механична трансмисия, която впечатлява с изключителна мекота, плавност и бързина при смяна на предавките.

Версията ROCKS разкрива пред ADAM изцяло нови територии – споделя главният изпълнителен директор на Opel/Vauxhall д-р Карл-Tомас Нойман. – Тя предлага уникално съчетание от здравината на кросоувър-моделите и страхотното удоволствие от шофирането под открито небе. Както и всички останали версии на Opel ADAM, ROCKS е истински шампион по отношение на възможностите за индивидуално оформление и почти всеки екземпляр от ROCKS ще бъде наистина уникален по рода си. Едновременно с това ROCKS вариантът на ADAM си остава най-добре свързаният представител на малкия автомобилен клас с множество нововъведения в областта на инфоразвлекателните системи. И не на последно място – своята премиера в новия модел ще отбележат нови поколения двигател и трансмисия на върхово технологично равнище. Затова ние сме изключително горди с постижението на нашите екипи от специалисти, които успяха в рамките само на дванайсет месеца да превърнат ADAM ROCKS в един от големите акценти на автомобилното изложение в Женева през 2014 г.