Начало Автомобили Opel ADAM с IntelliLink е най-комуникационно свързаният малък автомобил

Opel ADAM с IntelliLink е най-комуникационно свързаният малък автомобил

61
0

Opel ADAM с инфоразвлекателна система IntelliLink е най-комуникационно свързаният малък автомобил на пазара. Високотехнологичната система с възможност за индивидуализиране на функциите осигурява достъп на нови комуникационни формати в автомобила като широко популярните приложения за смартфони. IntelliLink е съвместима както с устройства, работещи със софтуер Apple iOS, така и с такива с Android. Пълната гама от възможности на IntelliLink в ADAM включва също и TuneIn, приложението за глобален радио достъп, напълно функционалното навигационно приложение BringGo и Stitcher – глобалното подкаст радио приложение. ADAM предлага и поддържане на системата Siri Eyes Free чрез iPhone. Водачът на ADAM трябва само да отправи инструкции към интелигентния асистент и последният незабавно се заема с изпълнението на задачата. Функциите на бордовата инфоразвлекателна система могат да се адаптират съобразно индивидуалните нужди и предпочитания, като по този начин се пренася мобилната среда на собственика на смартфона в Opel ADAM.

Наличността на широка гама от приложения демонстрира качествата и гъвкавостта на инфоразвлекателната система на Opel IntelliLink, която пренася комуникационната свързаност и функционалността на смартфона в автомобила с помощта на седеминчов цветен, управляван с докосване екран с висока резолюция с помощта на Bluetooth или USB връзка. Тези възможности са друго измерение на инфоразвлекателния избор в ADAM и демонстрират способността за разширяване и обновяване на възможностите на IntelliLink с нови приложения. Следователно IntelliLink може да бъде едновременно лично средство за комуникация със съдържанието в смартфона и ключов елемент за характерната за ADAM индивидуализация.

Всички приложения са налични за смартфони с Apple iOS и Android и могат да бъдат изтеглени от App Store на iPhone, iPad и iPod touch или от Google Play store за смартфони с Android. Tune-in и Stitcher са безплатни, а навигационното приложение  BringGo може да бъде закупено на много ниска цена в сравнение с мобилните или вградени навигации. За да използвате приложенията за IntelliLink, устройството използващо iOS или Android трябва просто да бъде свързано с инфоразвлекателната система.

TuneIn е стрийминг радио система, позволяваща персонализирана комуникационна свързаност с глобална мрежа от 70 000 радио станции. Радващо се на широка популярност, TuneIn има над 40 активни слушателя по света и осигурява на пътниците в ADAM достъп до международна персонализирана инфоразвлекателна среда. Радиостанциите са достъпни и се управляват чрез автомобилното радио; тъй като смартфонът може да остане в джоба на собственика си, не се създават условия за разсейване на водача. Това означава, че водачът на ADAM в Германия например, може да слуша своята любима джаз станция от Ню Орлийнс, а друг в Испания може да се свърже с радиостанция в Африка.

Приложението TuneIn осигурява безопасна, непрекъсната връзка в реално време с местни и глобални интернет радиостанции с над два милиона програми от всички континенти. Огромният брой от радиостанции – както възможностите за конфигурации на ADAM – почти не остава неудовлетворени желания.

Навигацията BringGo е друго полезно приложение, което скоро ще се предлага и може де бъде изтеглено от Google play и Apple App store на смартфони като картова версия на Източна и Западна Европа. Тя се предлага на 23 езика.

Поддържано от IntelliLink е и Stitcher – свободно подкаст интернет радио приложение, което позволява на потребителите да слушат програми на живо или след като са били излъчени.

OpeI IntelliLink е интелигентно, достъпно предложение в оборудването (300 евро и за България). Стандартната инфоразвлекателна система в ADAM JAM, ADAM GLAM и ADAM SLAM (и в България) е системата CD 3.0 BT с радио и CD плеър, включващо Bluetooth и USB връзки, както и функция hands-free. При наличие на IntelliLink, двойният AM/FM радио тунер може да бъде комбиниран с DAB цифрово радио за широк избор от възможности за слушане. Цялата инфоразвлекателна система може допълнително да бъде развита с впечатляващата аудио уредба Infinity Sound System с осем високоговорителя (5x 45 Вата и 1x 90 Вата).