Начало Автомобили Opel Ampera-e със световна премиера в Париж

Opel Ampera-e със световна премиера в Париж

28
0

Opel ще представи Ampera-e на автомобилното изложение в Париж. На щанда на марката електрическият автомобил ще направи своя дебют от 1 до 16 октомври. Суперзвездата на изложението предлага пробег над 400 километра, значително по-висок от този на конкурентите в сегмента, а освен това демонстрира как устойчивата мобилност и удоволствието от шофирането могат да създадат хармонично единство.

Други важни новости от производителя от Рюселсхайм на салона са приключенската MOKKA X и новата Zafira – пътуващият луксозен салон на колела предлагащ високо ниво на комуникационна свързаност. Изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман представя и останалите звезди на шоуто, KARL ROCKS и спортния елегантен специален модел Cascada Supreme.

„С новата Ampera-e, ние продължаваме най-голямата си моделна офанзива в историята на нашата компания,” отбелязва изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман. “Показаното от нас на изложението ярко изразява насоката на развойната ни работа: Ampera-e доказва, че електрическата мобилност е напълно осъществима като възможност за ежедневно използване и доставя много удоволствие. Моделите MOKKA X, Zafira и KARL ROCKS разширяват нашата гама с идеална нотка на приключенски дух и индивидуалност.”

Максималният въртящ момент от 360 Нм е „главният виновник“ за наелектризиращият темперамент на новия Opel. Мощността на електрическия мотор е 150 кВт/204 к.с. Безпроблемното ускорение от място (като например на светофар) и навлизането в магистрала са две от основните силни качества на Opel Ampera-e. Компактният електрически автомобил ускорява от нула до 50 км/ч за 3.2 секунди, време съпоставимо с това на спортните автомобили. В допълнение тя постига междинно ускорение от 80 до 120 км/ч (особено важен фактор при изпреварване) за едва 4.5 секунди (предварителни данни). По този начин Ampera-e има динамични качества на нивото на моделите OPC, върховите спортни версии на Opel.

Едновременно с това Ampera-e предлага значително по-висок пробег от този на повечето електрически автомобили. В съответствие с Новия еропейски цикъл на движение (European Driving Cycle, NEDC, текущ стандарт за сравнение между различните автомобили) новият електрически автомобил от Рюселсхайм може да прекрачи магическата бариера от 400 километра без допълнително зареждане (чисто електрически пробег базиран на NEDC в км: >400; предварителни данни). Това превръща новия електрически компактен модел на Opel в най-добрия в сегмента, при това със значителна преднина. Уникалният автомобил с компактни пропорции Ampera-e се задвижват от акумулаторен блок с плосък монтаж, разположен в подовата му конструкция. Ефективната компановка на акумулаторите позволяват създаване на просторен интериор и възможност за комфортно настаняване на петима човека с багажно пространство сравнимо с това на модел с пет врати от компактния клас. Следвайки типичната за Opel философия, неговият простор се съчетава с най-доброто от дигиталната свързаност. Ampera-e разполага с най-новото поколение на инфоразвлекателната система IntelliLink, включваща Apple CarPlay и Android Auto, а така също и Opel OnStar.

Друга изгряваща звезда в Париж е новият Opel MOKKA X. Компактния SUV модел е по-широк и има по-солидна и мускулеста стойка от своя успешен предшественик – той разполага с всичко, за да се превърне в абсолютен фаворит на клиентите. Спортният, излъчващ здравина SUV модел, впечатлява с новия дизайн на предната си част, а интериорът е израз на функционалност и включва спретнато подредено арматурно табло. То изглежда по-изчистено и опростено, но същевременно с това е и с по-изострени форми и повече прецизност в сглобяването. Водачите на MOKKA X могат да избират измежду различни високотехнологични версии на новото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink; в допълнение на разположение е високо ниво на комуникационна свързаност с Opel OnStar (стандартно за ниво Innovation). Друг характерен елемент на MOKKA X е изключителната (опционална) адаптивна система за задвижване на четирите колела с електронно контролиран многодисков съединител. Тя безстепенно разпределя мощността на двигателя между предния и задния мост в диапазона от 100:0 до 50:50. Това подобрява безопасността, намалява разхода на гориво и значително увеличава удоволствието от шофирането.

Посетителите на щанда на Opel могат да видят отблизо Zafira и да отбележат отличаващите я качества. Когато салонът на колела започне да се предлага в продажбените центрове след няколко дни, той не само ще разчита на проверените по безспорен начин качества на предшественика като системата на седалките Flex7®, сертифицираните от AGR предни седалки (Дружеството за здрави гърбове Aktion Gesunder Rücken e.V.), системата за превоз на велосипеди FlexFix® и адаптивната ходова част FlexRide.

Новата Cascada Supreme – кабриолет за всички сезони – също ще бъде във фокуса на щанда на Opel. Всеки детайл и всеки цветови оттенък са прецизно съчетани. Скоро четириместният кабриолет ще може да бъде поръчван с червения “Pull Me Over Red”, белия “Summit White” или черния “Black Meet Kettle”. Тези три външни цвята са уникално подчертани от черната решетка, черните огледала и двуцветните лакирано черни 20-цолови алуминиеви колела. Вдъхновени от ярко изразената червена сигнатурна линия характерна за футуристичната студия на Opel GT Concept, шевовете на седалките и елементи на облицовките на вратите и интериора са акцентирани в спортно червено.