Начало Автомобилни новини Opel Astra – първи поглед към електрифицираното поколение на прочутия модел

Opel Astra – първи поглед към електрифицираното поколение на прочутия модел

1003
0

Opel публикува изображения, даващи възможност за първи поглед към бъдещата Astra

Това ще е първото първото електрифицирано поколение на прочутия компактен модел на германската марка. Снимките разкриват прецизност на изпълнението и подчертано внимание към детайлите при новия модел. Автомобилът дава нова интерпретация на чистата и самоуверена дизайнерска философия на марката и очертава пътя за развитие на бъдещите леки автомобили на Opel.

„Бъдещата Astra ще разкрие вълнуваща нова глава в 30-годишната история на нашия успешен модел в компактния клас“, посочи главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер. „Уверени сме, че следващото поколение на Opel Astra ще направи силно впечатление и ще привлече много нови клиенти към марката.“

Централният елемент на външния дизайн е еволюцията на предната решетка Opel Vizor. Тя бе внедрена за първи път в новата Mokka. Лицето на германската марка се простира по цялата ширина на предницата, интегрирайки напълно високотехнологични елементи като ултратесните предни светлини със система IntelliLux LED®, които за пореден път ще се погрижат за внедряването на авангардни иновации в компактния сегмент на автомобилния пазар. В задната част изцяло новият надпис „Astra” е поставена централно върху отвесната, динамично напрегната повърхност на капака на багажника.

Отражение на същата германска прецизност може да се види и в целия интериор на новия модел

Следващото поколение на цифровото арматурно табло Pure Panel с неговата напълно остъклена повърхност и два хоризонтално разположени широкоформатни екрана, ориентирани към водача и предоставящи изчистена и ясна информация, е пълно отражение на характерните за Opel Vizor възможности за хармонична интеграция на високотехнологични елементи и системи. Физическите прибори за управление на функциите са сведени до минимум и са приели формата на фино изработени превключватели. Високото качество на атмосферата в интериора се подчертава допълнително и от формите, релефните повърхности и материалите, използвани в изцяло новия волан. Предните седалки са с изключителна ергономия и са сред традиционните силни страни на марката Opel.

Следващото поколение на Astra е проектирано от специалистите на германската марка в Рюселсхайм, Германия. То ще се предлага като динамичен хечбек с пет врати и универсален комби модел Sports Tourer. Новото попълнение в гамата продължава активната продуктова офанзива на марката и ще даде сериозен тласък на процеса на електрификация на цялата продуктова гама на марката. Производството на новата Astra ще започне тази година в завода в Рюселсхайм.