Начало Автомобили Opel представя новата Astra във Франкфурт

Opel представя новата Astra във Франкфурт

43
0

Opel ще представи на международния автомобилен автосалон във Франкфурт (17.-27.9.2015) своята нова Astra. С 11-о поколение на своя бестселър Opel иска да постави нови мащаби по отношение на ефективността в компактния клас. Това трябва да бъде постигнато най-вече с нови технологии даващи предимство в намаляването на теглото и двигатели от последно поколение.

Astra ще е и първият модел на фирмата, който още с пускането си на пазара разполага с Opel Onstar – услуга, която позволява постоянно свързване към интернет, включваща възможност за създаване на автономна точка за достъп, следене на колата през GPS позволяваща автоматична първа помощ при инцидент или при кражба. Освен това в новата Astra на разположение е и последното поколение на инфотаймент системата Intellilink, позволяваща благодарение на Apple Car-Play и Android Auto пълната интеграция на всеки смартфон.

Новият базов двигател на Astra е трицилиндровият 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo със 77 кВт/105 к.с., който направо превръща новата звезда на Opel в екологично най-чистия и най-икономичен модел с бензинов двигател в компактния клас със среден разход на гориво едва 4.2 литра на 100 километра и емисии на CO2 от 96 грама на километър в комбинация със система Start/Stop и автоматизираната трансмисия Easytronic 3.0. За почитателите на дизеловите двигатели новият модел предлага гама от три версии на новото поколение „шептящ дизел“ 1.6 CDTI с максимална мощност от 70 кВт/95 к.с. до 100 кВт/136 к.с., всички от които в съчетание с шестстепенната механична предавателна кутия изразходват средно по-малко от 4.0 литра гориво при смесен цикъл на движение, а най-икономичният към момента агрегат се задоволява с едва 3.4 литра на 100 километра пробег (90 г/км CO2).