Начало Автомобили Opel Corsa взе наградата Autobest 2015

Opel Corsa взе наградата Autobest 2015

38
0

Само три месеца след премиерата на петото поколение на малкия си модел, Opel Corsa натрупа получи над 55 000 поръчки, а след това автомобилът зае и централно място на европейската сцена, спечелвайки наградата AUTOBEST 2015. На обстойните тестове в Белград новият модел изпревари с общо 994 точки Hyundai i20 (906 точки), Skoda Fabia (871 точки) и Citroën C4 Cactus (830 точки).

Експертното жури на AUTOBEST е съставено от водещи автомобилни журналисти от 15 страни в Централна и Източна Европа. Тази награда е високо ценена на тези пазари, които са общо с около 300 милиона население. Само автомобили с най-добро съотношение на качества и цена биха могли да спечелят тази титла, защото освен класическите за автомобилите характеристики, журито също така много внимателно оценява и цените за поддръжка, снабдяването с резервни части и услугите, които дилърската мрежа предлага. Победителят трябва да е най-доброто предложение за нормалния, обикновен клиент и Opel Corsa доказа, че е непобедим.

– Нашият прочут слоган „Най-добрата за покупка кола в Европа за 2015 г.” отлично характеризира новия Opel Corsa – заяви Дан Вардия, председател на AUTOBEST.

– Ние сме убедени, че Corsa е най-добрата нова малка кола, а сега и журито на AUTOBEST потвърди това, с което сме много горди. Новото поколение Corsa е символ на изкуството на германския инженеринг, емоционален дизайн и превъзходно съотношение цена-качества. Системите за безопасност и асистенция на водача, както и новите, най-модерни двигатели и трансмисии са истински технологични предимства – заяви изпълнителният директор на Opel Group Д-р Карл-Томас Нойман.

Corsa е един от най-важните модели на Opel и съставя около една четвърт от традиционно големите продажби на марката. За 32 години, откакто беше лансирано първото поколение Corsa, са продадени над 12.4 милиона от малкия модел. Само от четвъртото поколение Corsa D са продадени около три милиона екземпляра в годините от 2006 до 2014 г. Новата Corsa е и крайъгълен камък в текущата продуктова офанзива на Opel: до 2018 година марката ще въведе на пазара 27 нови модела и 17 нови двигателя.