Начало Автомобили Opel с нова Глобална лаборатория за задвижващи системи

Opel с нова Глобална лаборатория за задвижващи системи

77
0

Само две години след церемонията за първа копка, новата ултра модерна Глобална лаборатория за задвижващи системи в щаб квартирата на Opel в Рюселсхайм е готова за работа. Над 800 инженери и техника ще участват в разработването на задвижващите системи на бъдещето в комплекс с площ от 36 000 квадратни метра. Той включва технологичен център и офисно пространство и е оборудван с 45 тестови динамометъра.

Инвестирани са 210 милиона евро за създаването на Глобалната лаборатория за задвижващи системи, което е и най-голямата самостоятелна инвестиция в сгради в Рюселсхайм от откриването на новия завод през 2002 година.

“Бъдещето ще бъде почти буквално оформено в новата Глобална лаборатория за задвижващи системи. Рюселсхайм е един от най-важните ни иновационни центрове в нашата федерална провинция и той стана международен експертен център особено в областта на мобилността. Продукти, концепции и решения, които се използват в целия свят, са разработени тук. Това значение е още веднъж подчертано от новия център. Инвестицията, която прави Opel е категоричен принос към Рюселсхайм и аз съм щастлив, че компанията продължава да гради бъдещето тук. Opel е съществена част от Хесен и нейната идентичност,” отбелязва премиерът на провинция Хесен Фолкер Буфие.

“Новият развоен център ще направи работата ни още по-бърза и ефективна. Той не само дава тласък на развитието на Opel, но също и на Рюселсхайм и на цялата мрежа за развойна дейност на GM. Opel и компанията собственик General Motors искат да запазят ролята си на пионери в областта на чистите задвижващи системи както показва новият електрически автомобил Ampera-e,” отбелязва изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман.

“Този нов център е много важна стратегическа инвестиция. Ще разработваме системите за задвижване на бъдещето с използване на свръх модерни съоръжения, включително 45 нови динамометрични стенда. GM реши да построи този център в Рюселсхайм с основателни причини. Това е израз на респект към способностите и експертния опит на висококвалифицираните инженери на Opel. Глобалната мрежа прави GM и Opel изключително силни.”

Уве Браун, заместник-председател на работническия съюз на Opel, допълни: “Тази инвестиция е важна стъпка към бъдещето и доказателство за ръста и възможностите за работа в Opel. Центърът за задвижващи системи ще ни помогне да осигурим работни места и доходи в развойния център, както вече се разбрахме в трудовия ITDC договор. Днес е добър ден за Opel и за Рюселсхайм.“

Тази нова конструкция е част от инвестиция на стойност 230 милиона евро в нови тестови и развойни съоръжения в Международния технически развоен център (ITDC) и развойния център в Родгау-Дуденхофен оповестена преди две години, като по-голямата част от тези средства се инвестира в Рюселсхайм.

Съоръженията се интегрират в глобалната развойна система на GM Глобални системи за задвижване (GM Global Propulsion Systems). Дейността им може да бъде оптимално осъществявана благодарение на международно стандартизираните тестови процедури и софтуер.