Начало Автомобили Опел Мерива с неговите специфични нови врати

Опел Мерива с неговите специфични нови врати

121
0

Новият Опел Мерива показа за пръв път на живо своята система FlexDoor по време на автомобилното изложение в Женева. Второто поколение на семейния автомобил комбинира серия новаторски решения, така че да се оптимизира оползотворяването на вътрешното му пространство.

Германецът демонстрира различни нови технологии, които ще видим на пазара за MPV модели в предстоящите години. От компанията са много горди с дизайна на вратите си, които позволяват доста по-лесен достъп до местата. Освен това от гледна точка на стайлинга на този етап прототипът определено изглежда стъпка в правилната посока.

Освен въпросната система FlexDoor колата може да се похвали още с U-оформено предно стъкло, както и с достатъчен капацитет за побиране на седем души в иначе компактната каросерия. От компанията са много горди с дизайна на вратите си, които позволяват доста по-лесен достъп до местата. Освен това от гледна точка на дизайна на този етап прототипът определено изглежда стъпка в правилната посока.

Мерива ще се предлага със серия нови Euro5 двигатели, чиято мощност варира между 75 к.с. и 140 к.с. Със сигурност ще бъде пуснат и по-ефективен модел EcoFlex. За производството на новия Meriva ще отговаря фабрика в Сарагоса, Испания, като дебютът на модела ще бъде по време на автомобилното изложение в Женева този март.

Семейният модел има изцяло стъклен покрив, който създава усещането за още повече вътрешно пространство. Не малко детайли са заимствани от концептуалните модели GTC и Флекстрийм. Като цяло интериорът е доста комфортен, като за уюта допринася до голяма степен ергономичното арматурно табло.

Нивата на оборудване включват Essentia ( като всичко е решено в черно Jet Black), Enjoy (в цветове Jet Black, Red Curry или Cocoa) и върхът Cosmo, който се предлага с елегантна тапицерия в Morrocana черно.

Стартовата цена на Мерива ще бъде 15 900 евро.