Начало Автомобили Opel с четири световни премиери в Париж

Opel с четири световни премиери в Париж

77
0

Opel ще има отбележи цели четири световни премиери на автомобилното изложение в Париж, което ще се проведе от 4 до 19 октомври. Новата Corsa, стилният и спортен ADAM S, Mokka с новия дизелов двигател 1.6 CDTI със 100 кВт/136 к.с. и моторът 2.0 CDTI предназначен за Insignia и Zafira Tourer ще бъдат представени пред публика за първи път.

– Четирите световни премиери представят продължението на нашата моделна и двигателна офанзива – отбелязва д-р Карл-Томас Нойман, изпълнителен директор на Opel Group. – Новата Corsa и ADAM S са атрактивни допълнения към моделната ни гама, а нашите нови модерни двигатели са в авангарда на сегашните дизелови технологии.

Новата Corsa предлага напълно нов интериор, който подобрява усещането за високо качество и простор. Пътниците разполагат с най-добре свързаната в комуникационно отношение инфоразвлекателна система IntelliLink и най-модерни системи за асистенция на водача. Второто поколение предна камера Opel Eye с функция за разпознаване на знаците (Road Sign Recognition), предупреждение при напускане на лентата на движение (Lane Departure Warning), асистент за дългите светлини (High Beam Assist), индикация за следване на дистанцията (Following Distance Indication) и опасност от удар отпред (Forward Collision Warning), допълнително подобряват безопасността при пътуване. Новият балансиран и ефективен 1.0-литров турбо двигател с три цилиндъра, гладко превключващите трансмисии, новото окачване и оптимизираното кормилно управление осигуряват водещи за класа нива на комфорт и прецизност. Компактният, напълно алуминиев двигател 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo естествено покрива нивата на стандарта за емисии Euro 6. Той се предлага в две нива на мощност от съответно 66 кВт/90 к.с. и 85 кВт/115 к.с. И двата агрегата имат максимален въртящ момент 170 Нм, постигани още при 1,800 об./мин. Дизайнерите претвориха в динамичния силует на Corsa обточените скулптурни линии и прецизни детайли на дизайнерската философия на Opel, спечелила междувременно множество награди. Новата Corsa разполага с всичко това като убедително средство за продължение на 32-годишния непрекъснат успех на модела в изключително конкурентния сегмент на малките автомобили. Новата Corsa ще започне да напуска поточните линии на заводите в Айзенах и Сарагоса в края на тази година.

Динамичен дизайн, вдъхновяващо задвижване, множество възможности за индивидуализация – всичко това е част от характеристиките на най-новия представител на линията ADAM – спортният ADAM S. Водачите, които обичат да се наслаждават на динамично шофиране, могат да разчитат на 1.4-литровия Turbo ECOTEC двигател със 110 кВт/150 к.с. Съчетан с шестстепенна механична трансмисия, новият турбо мотор впечатлява с невероятна отзивчивост и характеристика на въртящия момент, която гарантира вълнуващо шофиране, особено по изпъстрени със завои шосета. ADAM S ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 8.5 секунди, а мощният задвижващ агрегат осигурява възможност за достигане на скорост над 200 км/ч. Изключителните качества за спортно шофиране се дължат и на динамично настроеното окачване, разработено специално за ADAM S, както и на директното, остро, кормилно управление. Тази джобна ракета на колела обаче може да се държи стоически и при аварийни ситуации – големите OPC S спирачки, специално проектирани с възможност за използване при различни размери на колелата, осигуряват отлични спирачни характеристики. Спортният дух на ADAM S лесно може да бъде разпознат веднага – дизайнерите са осигурили на модела специфични стилистични решения при това както отвън, така и отвътре. Освен това и ADAM S съвсем логично разполага с авангардната система на Opel IntelliLink, която предлага модерна комуникационна свързаност и приложения. Тази инфоразвлекателна система е напълно съвместима с последните поколения смартфони, използващи операционни системи ANDROID и Apple iOS, позволяващи на водачите на ADAM да са напълно свързани с помощта на безопасна и лесна за използване технология. Моделът ще може да се поръчва от ноември и ще бъде на разположение при дилърите от началото на 2015 година.

От началото на 2015 г. Opel Mokka ще се предлага с напълно новия дизелов двигател на Opel 1.6 CDTI с мощност от 100 кВт/136 к.с. Вече получил прозвището „шептящия дизел“, този изключително компактен четирицилиндров агрегат ще замени актуалния 1.7 литров дизел в гамата на Mokka. В сравнение с него той предлага повече мощност и въртящ момент – съответно шест конски сили и 20 нютонметра – от по-малък работен обем и постига значително по-нисък разход на гориво. Чудесният 1.6 CDTI е част от новата гама изцяло алуминиеви дизелови двигатели на Opel. Версията със 100 кВт/136 к.с. постига специфична мощност 85 к.с. на литър – стойност, която е без конкуренция в този клас на работен обем. Максималната скорост на Mokka задвижвана от този мотор е 191 км/ч. „Шептящият дизел“ е също изключително икономичен и милостив към околната среда: оборудвана с прецизната шестстепенна механична трансмисия на Opel и разполагаща стандартно със Start/Stop система, Mokka 1.6 CDTI изразходва едва 4.1 л/100 км в комбиниран цикъл, отделяйки при това едва 109 г/км CO2. Това са стойности със съответно 0.5 л/100 км и 11 г/км по-ниски от тези на предшественика с работен обем от 1.7 литра. Новият дизелов двигател покрива строгия стандарт за емисии Euro 6. Принос за отличните динамични показатели, съчетани с нисък разход на гориво имат и VTG турбокомпресора (турбина с променлива геометрия на насочването на газовете) и системата за впръскване на горивото common-rail с високо налягане. Благодарение на използването на авангардни системи за проектиране с компютърни симулации CAE (Computer Aided Engineering) инженерите са успели да намалят шума и вибрациите и да подобрят баланса на работа на двигателя още на виртуално ниво.

Предлагано от 2015 г., новото поколение 2.0-литров турбодизелов двигател на Opel е авангардно във всяко едно отношение. Разполагайки с мощност 125  кВт/170 к.с. и невероятен въртящ момент от 400 Нм, то ще замени актуалния дизелов мотор със 120 кВт/163 к.с. за Insignia и със 121 кВт/165 к.с. за Zafira Tourer, и двата разполагащи с въртящ момент 380 Нм. Високоефективният двигател, чийто нива на емисии съответстват на стандарта Euro 6, осигурява почти четири процента по-висока мощност и 14 процента по-висок въртящ момент при намален разход на гориво и емисии на CO2. Също толкова впечатляващ е фактът, че двигателят е изключително тих и работи равномерно и балансирано. Това е резултат от упоритата работа на инженерите на Opel по отношение на „саунд инженеринга“ в името на намаляването на шума, вибрациите и твърдостта на работа. Новата конструкция на алуминиевата глава, както и полимерният капак на клапаните със специфични изолиращи фиксиращи елементи и уплътняваща гарнитура спомагат за поглъщането на шума. Емисиите на 2.0 CDTI са чисти като тези на бензинов двигател благодарение и на системата за селективна каталитична редукция (SCR) на Opel BlueInjection. Технологията BlueInjection е процес на допълнителна обработка на газовете, при което от тях се елиминират азотните окиси (NOx). Малки количества AdBlue® – безвредна течност съставена от урея и вода, се впръскват в потока отработили газове пред SCR устройството и след филтъра за твърди частици (DPF). Разтворът моментално се превръща в амоняк (NH3), който от своя страна се абсорбира от SCR устройството. След това, при химическата реакция с амоняка азотните окиси (NOx) в преминаващите газове селективно се редуцират до безвреден азот и водни пари.