Начало Автомобили Opel подготвя въвеждането на OnStar в Европа през 2015 г.

Opel подготвя въвеждането на OnStar в Европа през 2015 г.

42
0

Opel довежда в Европа OnStar – лидер в комуникационно свързаната безопасност и решения за сигурност, мобилни услуги и напредничави информационни технологи. Компанията планира да внедри OnStar в цялата си гама леки автомобили за някои европейски пазари от началото на 2015 г. Над 6,5 милиона клиенти в САЩ, Канада, Китай и Мексико ползват услугите на OnStar.

OnStar и Opel ще направят шофирането в Европа по-безопасно и комфортно. С OnStar водачите на Opel ще се радват на високоскоростен интернет благодарение на OnStar 4G LTE, а ние ще направим огромна стъпка напред към осъществяване на визията ни за комуникационна свързаност – Opel Monza Concept, който представихме миналата есен – заяви главният изпълнителен директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман.

Президентът на организацията на GM за глобална комуникационна свързаност на потребителите Мери Чан отбеляза от своя страна, че OnStar има 18-годишна традиция в технологичните иновации, опит на други пазари, изключителен фокус върху клиентите и това ще помогне на автомобилния производител да навлезе успешно в тази нова сфера.

Opel планира да предлага следните услуги на OnStar в Европа:

1. 4G LTE връзка: С OnStar 4G LTE автомобилът се превръща в място за бърза, мобилна безжична комуникация, предоставяща лесен достъп до апликации и услуги, които изискват високоскоростна клетъчна или компютърна връзка, с до седем мобилни устройства.

2. Помощ при аварийни ситуации: Независимо в какъв вид беда е попаднал водачът на пътя, OnStar винаги е готов да помогне. Ако се задейства въздушна възглавница, OnStar може да бъде уведомена автоматично за това. Дори ако става въпрос за медицинска бърза помощ или сте свидетел на катастрофа, само натиснете аварийния бутон и OnStar може да извика помощ.

3. Дистанционна връзка: Водачите могат дистанционно да се свързват със своите автомобили с мобилното приложение на OnStar RemoteLink. Те могат да установят например състоянието на маслото и необходимостта от предстоящата му смяна както и налягането на гумите върху екрана на своя смартфон. С помощта също на смартфона могат да заключват и отключват своя автомобил. Адресите на дестинациите могат да бъдат веднага изпратени до навигационната система на борда на автомобила.

4. Помощ при откраднат автомобил: Ако автомобилът е откраднат, OnStar може да осъществи връзка с полицията, за да бъде той открит бързо.

5. Пътна помощ: Ако водачът има някакъв проблем свързан с автомобила, той знае, че има на кого да разчита. Независимо дали става дума за празен резервоар за гориво или спукана гума, едно натискане на аварийния бутон е достатъчно, за да извика OnStar изпращането на помощ на място.

6. Автомобилна диагностика: OnStar изпраща всеки месец мейл с автомобилната диагностика, съдържащ най-важните данни и информация за автомобила. Диагностична проверка може да бъде изискана по всяко време с натискане на бутон.

7. Дистанционни услуги: Водачите никога не трябва повече да се притесняват, че ще забравят ключовете си в автомобила. Ако това се случи, те трябва просто да  се обадят на OnStar, където дежурният ще верифицира тяхната парола и ще изпрати сигнал до автомобила да отключи вратите. Адресите на дестинациите могат да бъдат веднага изпратени до навигационната система на борда на автомобила чрез натискане на бутона OnStar или с апликацията RemoteLink